Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Gezondheid 21 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo krijg je killer abs in 15 minuten

Het is een van de lastigste plekken om je welvaartslaagje weg te krijgen: je buik. Zoek je dé manier om je buikvet wat te reduceren? Sportvlogger Lilly Sabri heeft de oplossing, en dat kost je slechts vijftien minuten, drie keer per week.

Doe je elke sportsessie honderd crunches en wil het vet er nog steeds niet af? Dat kan kloppen. Volgens Lilly activeer je niet de juiste spieren in je core. „Ik krijg vaak de vraag hoe mijn middel zo smal komt”, zegt Lilly tegen Metro UK. „Elk lichaam is natuurlijk anders, maar je kunt je middel wel dikker of dunner maken.”

Spannen die spieren

„Wat je eigenlijk moet doen, is je buik constant aanspannen. Zelfs in het openbaar vervoer.” Zelf doet Lilly maar een kwartier van haar work-out oefeningen voor haar buikspieren. „Al doe je maar drie keer per week een kwartiertje oefeningen, de resultaten mogen er echt zijn.”

Strakke broek

Wat voor oefeningen ze dan doet? De oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Alleen een sportmat om comfortabel te liggen is een aanrader. Verder werkt Lilly met haar eigen lichaamsgewicht. Om te beginnen moet je je indenken dat je een hele strakke broek draagt. „Je probeert de laatste knoop dicht te doen en ademt diep in. Je legt twee vingers aan beide kanten van je bekken en knijpt je billen en buik in, alsof je ‘m dicht moet doen.”

Als je vervolgens diep inademt, zou je je buikspieren moeten voelen. En dat zijn de spieren die je moet hebben als je oefeningen doet. Wanneer je de lage spieren traint, komen de hoge spieren vanzelf aan bod. Of het werkt? Wij gaan eens kijken of we de discipline kunnen opbrengen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo krijg je killer abs in 15 minuten
Sluiten