Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 7 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Maaike (12) haalt geld op voor overstromingen Azië

De 12-jarige Maaike uit Soest heeft een inzamelingsactie gehouden voor de slachtoffers in Azië. Ze was het niet eens met het gegeven dat de overstromingen in Azië waren ondergesneeuwd door het nieuws van de orkaan Irma. Toen ze van het nieuws hoorde, besloot ze meteen al haar klasgenoten op te bellen en hen op de hoogte te stellen van de ramp. Als dat meisje geen hartje van goud heeft, weten wij het ook niet meer.

Verdriet

„Toen ik hoorde over het nieuws in Azië, werd ik heel boos en verdrietig”, vertelt Maaike aan RTV Utrecht. „Daarom ben ik meteen een inzamelingsactie gestart.”

Brighten Up Asia

Maaike draagt donderdag een T-shirt met daarop de tekst ‘Brighten Up Asia’ en ‘They Deserve Better’. Woensdag heeft Maaike bananenbrood gebakken dat ze verkoopt in de lunchpauze. „Dit geld gaat vervolgens naar het Rode Kruis”, zegt Maaike. Zodra mensen iets gekocht hebben voor het goede doel, krijgen ze met een spuitbus een kleur in hun haar zodat iedereen kan zien dat ze gedoneerd hebben. Maaike, thumbs up!

Overstromingen in Azië

De overstromingen in Azië hebben aan ruim 1500 mensen het leven gekost, in India zijn de meeste slachtoffers. Op veel plekken in Nepal, India en Bangladesh lijkt het water te zakken, maar de overlevenden zijn nog lang niet van de ellende af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.