Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 4 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze barrière moet aanslagen met trucks voorkomen

Een voertuig dat inrijdt op een mensenmassa is een veelvoorkomende manier om een terroristische aanslag te plegen. Het Belgische bedrijf Pitagone heeft daarom nu een mobiele barrière ontwikkeld die terroristen met dit doel moet tegenhouden. Geen zware betonblokken of dure veranderingen aan de bouw van een plein, maar een simpele constructie die is op te bouwen door één persoon. Die moet ervoor gaan zorgen dat een aanslag wordt voorkomen.

Mobiel systeem

De constructie is gemaakt van staal, vertelt Marc Weissberg, baas van het Brusselse Pitagone, tegen Het Laatste Nieuws. „De kracht van deze constructie zit hem niet in het gewicht, maar in de manier waarop het gebouwd is. Het gaat om een flexibel systeem dat met een kleine druk in positie gebracht kan worden.”

Dat het mobiele systeem werkt, blijkt wel uit onderstaande video. Hier voeren ze een crashtest uit in het Duitse Münster waarbij een vrachtwagen van 7,5 ton met 48 kilometer per uur op de mobiele barrière van Pitagone inrijdt en tot stilstand wordt gedwongen.

Populair

Het systeem is populair. „Zo stonden de barrières op Roland Garros, beschikt Disneyland Parijs er over en bestelde de Zweedse stad Malmö een paar maanden geleden een container vol barrières. Ze waren bang voor een aanslag zoals die in Stockholm in april van dit jaar”, laat Weissberg weten.

Ook in Nederland is interesse voor dit systeem. Maandagmiddag heeft het Belgische bedrijf een afspraak met verschillende Nederlandse kandidaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze barrière moet aanslagen met trucks voorkomen
Sluiten