Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 6 sep 2017 / 19:28 uur

Handbagage moet je voortaan inchecken bij Ryanair

Tas op je rug, rolkoffer in de hand: helemaal klaar voor je vakantie. Aangezien je bij Ryanair voor iedere haarelastiek extra moet betalen, heb je zo weinig mogelijk ingepakt zodat alles mee kan met de handbagage. Maar let op: de regels gaan veranderen.

Zolang je géén priority-klant bent (waar je dus weer voor moet betalen), mag je vanaf november nog maar één kleine draagtas aan boord. Dit is omdat te veel klanten gebruikmaken van de twee stuks handbagage, en er dus niet genoeg ruimte is in de cabines. Dit zorgt voor extra vertragingen bij het in- en uitstappen.

Helemaal ruk. En nu?

Je kunt je handbagage nog wel gratis inchecken, maar deze wordt dus in het ruim geplaatst. Je moet voortaan dus wel langer wachten op je koffer. Omdat Ryanair de onaardigste niet is, heeft het bedrijf de tarieven voor ruimbagage verlaagd. Als jij voortaan 20 kilogram bagage wil inchecken, kost dit voortaan 25 euro in plaats van 35 euro.

Het nieuwe bagagebeleid begint op 1 november en geldt voor alle boekingen die vóór 1 november zijn gemaakt en vluchten vanaf die datum. Dus, voortaan wat extra eurootjes neerleggen voor de vlucht of peinzen jullie daar niet over?

Extra stuk handbagage moet vanaf 1 november in het ruim bij Ryan Air. Foto: Giphy
Extra stuk handbagage moet vanaf 1 november in het ruim bij Ryan Air. Foto: Giphy
Reageer op artikel:
Handbagage moet je voortaan inchecken bij Ryanair
Sluiten