Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 26 sep 2017 / 17:30 uur

Golfers spelen hole van meer dan 20.000 slagen

Een normale hole duurt in het golf maar maximaal rond de zes slagen. En dat achttien keer. Maar Adam Rolston en caddy Ron Rutland, twee voormalige rugby’ers, pakten het even wat anders aan. De twee speelden één hole en die bereikte het duo pas na 20.094 slagen. De hole besloeg namelijk de helft van Mongolië.

Rolston en Rutland begonnen hun tocht op 28 juni en Rolston deed dinsdag zijn laatste slag. Daarmee komt er voor de twee een einde aan een tocht van 2011 kilometer die drie maanden duurde. Het levert de golfer een wereldrecord op: nog nooit deed iemand zo veel slagen om één hole te bereiken. Rolston zelf dacht van tevoren 14.000 slagen nodig zou hebben.

„Moeilijkste in mijn leven"

Tegenover The Telegraph vertelt Rutland dat het plan op veel gefronsde wenkbrauwen kon rekenen bij zijn naasten: „Mijn vrienden zeiden altijd dat ik het niet zou kunnen en dat werd continu herhaald in mijn hoofd. Dit is het moeilijkste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Ik ben nog steeds verbaasd over het feit dat het ons is gelukt.”

De keuze voor Mongolië was niet moeilijk: het land is groot en heeft weinig inwoners en obstakels. Bovendien hadden de twee een mooi eindpunt in gedachten: de enige golfbaan in het land, in de hoofdstad Ulaanbaatar. Later zouden Rolston en Rutland startten op het hoogste én meest westelijke punt van Mongolië: de top van de Khüiten-berg.

Goede doel

Met de actie willen de oud-rugby’ers geld inzamelen voor Laureus. Dat is een organisatie die over de hele wereld goede doelen voor kinderen managet. En het is niet de eerste keer dat Rolston zich op een bijzondere en uitputtende manier inzet voor het goede doel. Eerder maakte hij, ook voor het goede doel, een fietstocht van ruim 26.000 kilometer door alle Afrikaanse landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Golfers spelen hole van meer dan 20.000 slagen
Sluiten