Els Anker
Els Anker Nieuws 30 sep 2017 / 13:55 uur

Gestolen pup na jaren herenigd met baasje

Voor huisdierenbezitters is het één van de ergste nachtmerries: iemand die je trouwe viervoeter steelt. Voor Ingrid werd het echter een grauwe werkelijkheid. Haar hondje Lily werd een aantal jaar terug ontvoerd.

Ingrid, kapot van verdriet, gaf niet op en bleef al die jaren op zoek naar ‘haar’ Lily. Toch lukte het haar niet om de pup te vinden. Tot deze week.

Spoedoproep

Lighttown Dogs kreeg een telefoontje van iemand die een zwaar ondervoede en mishandelde hond had gevonden in Geldrop, een plaats in Noord-Brabant. „We hebben de hond direct opgehaald en veilig ondergebracht”, aldus Casper Hoving en Nadieh Cuijten. „We plaatsten een spoedoproep op Facebook en kregen enorm veel reacties.”

Uit de reacties selecteerde het duo een geschikte kandidaat voor de adoptie van ‘Muffin’. Het hondje werd naar de dierenarts gebracht en onderging een medische controle. Na jarenlange mishandelingen had Muffin eindelijk een warm en fijn thuis.

Social media

In werkelijkheid bleek Muffin de ontvoerde Lily te zijn. Via de kracht van social media meldde de eigenaar zich bij Lighttown Dogs. „Na verificatie van het chipnummer en een aantal vragen bleek het inderdaad om de gestolen puppy Lilly te gaan”, aldus Casper en Nadieh. „We hebben Lilly bij haar rechtmatige baasje teruggebracht. Ze is weer thuis na twee jaar. Wonderen bestaan nog.”

‼️ MUFFIN BLIJKT GESTOLEN PUPPY LILLY UIT GELDROP TE ZIJN ‼️Lighttown Dogs kreeg een telefoontje van iemand die een zwaar ondervoedde en mishandelde hond bij iemand gevonden had in Geldrop. We hebben de hond direct opgehaald en veilig ondergebracht. We hebben een spoedoproep op Facebook geplaatst waar we enorm veel reactie op hebben ontvangen. Uit de reacties hebben we een geschikte kandidaat gekozen voor de adoptie van Muffin. Met muffin zijn we naar de dierenarts geweest en hebben daar haar chip nummer opgevraagd, ook heeft ze een medische controle ondergaan. Echter, vandaag ontvingen wij diverse berichtjes over muffin, dit bleek Lilly te zijn, een pup die een aantal jaar terug gestolen is. Het baasje was kapot van de ontvoering en heeft het verlies nog niet kunnen verwerken. Ze is altijd op zoek gebleven naar haar hondje. Gelukkig, via de kracht van sociaal media meldde de eigenaar zich bij Lighttown Dogs. Na verificatie van het chipnummer en een aantal vragen bleek het inderdaad om de gestolen puppy Lilly te gaan. We hebben Lilly bij haar rechtmatige baasje teruggebracht. We willen kim Duwé hartelijk bedanken, zij was bereid haar deuren te openen voor Lilly en haar een liefdevol huis te geven. Kim bedankt voor je begrip, we zetten je boven aan de lijst van geschikte kandidaten. Ook willen we iedereen bedanken die ons gemaild heeft, de reacties waren overweldigend! Bedankt iedereen voor het delen en het meeleven. Lieve Lilly, we wensen je heel veel geluk bij je baasjes Ingrid ❤ we gaan je revalidatie volgen en komen snel weer op huisbezoek om te kijken hoe het met je gaat. Baasje Ingrid geniet van je meisje!! Ze is weer thuis na twee jaar. Wonderen bestaan nog 🙏🏼Groetjes,Casper Hoving en Nadieh Cuijten van Lighttown Dogs

Gepostet von Lighttown Dogs am Freitag, 29. September 2017

„Lily maakt het naar omstandigheden goed”, reageert Ingrid dolgelukkig. „We zijn super gelukkig dat ze eindelijk thuis is.”

Medeleven

De Facebookpost krijgt honderden hartverwarmende reacties van mensen die met de betrokkenen meeleven. „Wat geweldig om te zien dat ze weer thuis is op haar liefdevolle en vertrouwde plekje”, aldus Angela Lok. „Ik heb een traantje erom gelaten en wens hen een hele mooie en liefdevolle toekomst met elkaar.”

Marianne Tiggers is het met haar eens. „Tranen in mijn oogje van dit filmpje, super fijn dat ze weer terug is bij de eigenaars die haar veel liefde geven!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gestolen pup na jaren herenigd met baasje
Sluiten