Metro
Metro Nieuws 30 sep 2017 / 13:50 uur

Deze pretparken geven korting door de lerarenstaking

Leraren in het basisonderwijs leggen op donderdag 5 oktober de hele dag het werk neer. De reden? Ze willen een hoger salaris en een lagere werkdruk. Ouders van basisschoolleerlingen moeten op de stakingsdag zelf voor de opvang van hun kinderen zorgen.

Een aantal pretparken speelt daar slim op in: zij geven korting of gaan zelfs speciaal open op de dag van de staking. Metro zet een aantal acties voor je op een rij.

Deze pretparken gaan open

De Julianatoren in Apeldoorn zou normaal dicht zijn, maar gaat op 5 oktober open in de hoop dat er veel bezoekers naar het park komen. Of het druk wordt, durven ze nog niet te zeggen. „Dat hangt natuurlijk ook af van het weer”, laat een woordvoerder weten. „Maar we denken zeker dat bezoekers blij zijn dat we open gaan.” Het park is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Dat geld ook voor Avonturenpark Hellendoorn in de gelijknamige plaats. Kaarten kosten op de dag van de staking 18,95 euro, dat is 11 euro goedkoper dan op een normale dag.

Ook Attractiepark Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen speelt in op de plotselinge vrije dag. Het park is normaal alleen voor Halloween open in oktober, maar voor de lerarenstaking maken ze een uitzondering. Ook kaartjes zijn goedkoper: die kosten 11 in plaats van 13 euro. Het speciale tarief geldt alleen bij de kassa van het pretpark en dus niet online.

Bij deze pretparken krijg je korting

De Apenheul in Apeldoorn geeft op de dag van de lerarenstaking korting op toegangskaartjes. Normaal betaal je 19 of 21,50 euro voor een kaartje, op de dag van de staking is dat 10 euro. „We geven speciale rondleidingen, want ook in de Apenheul valt een hoop te leren”, schrijft het park op haar website. De kaartjes zijn te koop in de webwinkel en het park is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Ook bij het Dolfinarium in Harderwijk geven ze donderdag korting. Bezoekers mogen die dag van 10.00 tot 17.00 uur voor 10 euro naar binnen – ook hier is dat bijna de helft van de normale entreeprijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze pretparken geven korting door de lerarenstaking
Sluiten