Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 19 sep 2017 / 14:43 uur

Mist zorgt voor flinke vertraging op Schiphol

Dichte mist in de ochtend leidde ertoe dat luchthaven Schiphol kampte met een zogenoemde ‘verstoorde operatie’. Een groot aantal vluchten heeft daardoor vertraging. Op de aankomst- en vertrekborden die in de hallen hangen, is te zien dat er tot aan de avond veel vluchten vertraagd zijn. Aantallen worden niet genoemd, maar het zou om het merendeel van de vluchten gaan.

Kettingreactie

De vertraging begon in de nacht van maandag op dinsdag, nadat De Bilt de hele nacht dichte mist verwachtte. Om 00:00 uur liep daardoor al een groot deel van de vluchten vertraging op. De mist trok in de ochtend rond 08:00 uur weg, maar heeft wel een kettingreactie veroorzaakt, waardoor nog steeds een groot aantal vluchten vertraagd is. En als er eenmaal vertraging is, loop je dat niet zomaar binnen een paar uurtjes weer in, meldt een woordvoerder aan NOS.

Flinke vertraging op Schiphol als gevolg van mist
Tijdens de eerste herfststorm van woensdag waren ook vele vluchten vertraagd. Foto: ANP.

Contact zoeken

Dat betekent dat er ook nu nog vertraging is en dat zal zo blijven tot ongeveer 20:00 uur vanavond. De woordvoerder meldt dat de operatie langzaam weer op gang komt. Reizigers kunnen het beste contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij of de website van Schiphol goed in de gaten houden voor een regelmatige update.

https://twitter.com/lorettajacobs26/status/910042817250185216

Reageer op artikel:
Mist zorgt voor flinke vertraging op Schiphol
Sluiten