Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 2 sep 2017 / 12:05 uur

E-mailadressen en nummers Instagrammers te koop

De e-mailadressen en telefoonnummers van duizenden Instagrammers staan te koop op internet. Afgelopen week werd een lek ontdekt in het systeem van Instagram waardoor er gegevens van Instagrammers werden gestolen. De populaire sociale mediadienst meldde al snel dat het lek was gedicht en de problemen niet groot leken. Maar dat blijkt toch vies tegen te vallen.

Doxagram

Website The Daily Beast meldt dat de hackers een database hebben gelanceerd, genaamd ‘Doxagram’. Voor een tientje kan je zoeken naar de gegevens van politici, sporters en andere beroemdheden met veel volgers. Ook de gegevens van ‘gewone’ gebruikers zijn te vinden in de database.

Via Doxagram kwam The Daily Beast in handen van een lijst van 1000 gebruikers. De website heeft geprobeerd met een aantal gegevens nieuwe accounts aan te maken, maar kreeg de melding dat de gegevens al aan een Instagram account waren verbonden.

Gevolgen

Een van de makers van Doxagram laat aan The Daily Beast weten dat Instagram nog niet volledig de gevolgen beseft van de hack. Instagram meldde afgelopen week dat de paswoorden van de gehackte accounts niet waren uitgelekt.

De bekendmaking van het lek in het systeem kwam twee dagen nadat het account van Selena Gomez was gehackt. De Amerikaanse actrice en zangeres heeft met haar 125 miljoen volgers het grootste account op Instagram. Onder haar naam plaatste de hacker naaktfoto’s van Justin Bieber, met wie Gomez een relatie heeft.

Reageer op artikel:
E-mailadressen en nummers Instagrammers te koop
Sluiten