Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 1 aug 2017 / 19:36 uur

Pony’s Slagharen definitief met pensioen

Het mag dan al jaren geleden zijn dat het de naam Ponypark Slagharen droeg, voor veel Nederlanders blijft Attractie- en Vakantiepark Slagharen onlosmakelijk verbonden met pony’s. Nu moeten de beesten echter definitief het park verlaten.

Sinds de jaren ’60 is het in Slagharen mogelijk om een vakantiehuisje inclusief shetlandpony te huren. Een traditie waar dit jaar een einde aankomt. De reden: het past niet in de toekomstplannen van het park. Vanaf deze zomer worden zestig verouderde vakantiehuisjes gesloopt om plek te maken voor uitbreiding van het park, en dat zijn de enige verblijven waar nog pony’s stonden te grazen.

„De dieren hoorden bij de oude Buffalo Ranch Houses, die na de herfstvakantie gesloopt worden”, vertelde een woordvoerder in januari tegen de site Looopings. „Dat lijkt ons een goed moment om ook te stoppen met de pony’s.”

‘Nog steeds belangstelling’

Directeur Wouter Dekkers meent dat de beslissing niets te maken heeft met de verminderde populariteit van de dieren. „Er was nog wel vraag naar, maar we moeten helaas mensen teleurstellen. Het zijn de oudste huisjes die we hebben. Ze gaan tegen de vlakte, dus was het voor ons ook tijd om eens goed naar het attractieparkgedeelte te kijken”, vertelt hij tegen RTV Drenthe.

Ook de maatschappelijke discussie over dierenwelzijn was volgens hem niet doorslaggevend: „Je merkt wel dat er in de maatschappij steeds meer vragen over komen, net als bij het Dolfinarium. Maar we zien geen signalen die concreet over pony’s gaan.”

Nieuwe vakantiehuizen

Het is nog tot oktober mogelijk om een verblijf met pony te boeken. Wat er daarna met de dieren gebeurt, is nog even de vraag. „We moeten een heel mooi huis voor ze zoeken”, aldus Dekker.

Het is tevens nog onbekend wat er precies met de nieuwe ruimte gaat gebeuren. Er is wel al bekendgemaakt dat er miljoenen euro’s in de bouw van honderd nieuwe vakantiehuizen wordt gestoken. Ditmaal dus echter zonder een pony in je achtertuin!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pony’s Slagharen definitief met pensioen
Sluiten