Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 1 aug 2017 / 16:00 uur

Man rijdt al 40 jaar zonder motorrijbewijs

Tientallen jaren zonder motorrijbewijs op de weg, en dan net voor het behalen van je examen aangehouden worden. Het gebeurde een 56-jarige Nijmegenaar toen hij een forse snelheidsovertreding beging.

Op de Graafseweg in Nijmegen werd de man door een lasergun gespot. Hij reed meer dan 120 kilometer per uur op een weg waar de maximum 50 kilometer is. De man werd staande gehouden, en toen bleek hij al 40 jaar zonder motorrijbewijs te rijden. De Nijmegenaar was wel in het bezit van rijbewijs BE, maar die werd direct ingenomen na de snelheidsovertreding.

Onderweg naar examen

De timing van de aanhouding was uiterst ongelukkig voor de man: hij was onderweg naar de rijschool voor zijn allerlaatste motorrijles. De dag erna zou hij dan eindelijk het rijexamen afleggen. De snelheidsduivel gaf aan de gevolgen te accepteren en stelde dat ‘dit er een keer van moest komen’.

Het is nog onduidelijk wat de hoogte van de boete wordt en wanneer hij zijn autorijbewijs weer terugkrijgt.

67 jaar

Het mag dan ongebruikelijk zijn om zonder rijbewijs de weg te betreden, de man uit Nijmegen is zeker niet de eerste die wordt gepakt. Zo werd in mei van dit jaar nog een man uit Kerkdriel betrapt na 25 jaar lang zonder rijbewijs, omdat hij ‘opvallend’ rijgedrag vertoonde. Een 21-jarige jongen uit Maassluis werd maar liefst tien keer aangehouden zonder het roze kaartje. Een man uit IJmuiden maakte het wel heel erg bont: het lukte hem om 67 jaar zonder rijbewijs te rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man rijdt al 40 jaar zonder motorrijbewijs
Sluiten