Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 15 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Meer dan 450 reacties op zaadoproep via YouTube

Joyce en Scarlet zijn op zoek naar een zaaddonor en doen dat via een originele weg: een YouTube-video. De actie lijkt zijn vruchten af te werpen: het koppel heeft inmiddels al honderden reacties ontvangen.

In de video zien we hoe Joyce Everink (34) en Scarlet Hemkes (35) van het Nederlandse YouTube-kanaal Ik Vrouw van Jou op diverse plekken op zoek gaan naar zaad, bijvoorbeeld in een dierenwinkel, een tuincentrum en online. Uiteindelijk eindigen ze bij een arts, die aangeeft niets met het zaad te kunnen doen. Een grappige video, met op het einde een serieuze oproep voor zaad.

Zaad voor 10.000 euro

In een paar dagen tijd hebben Scarlet en Joyce meer dan 450 reacties ontvangen. De leeftijd van de mannen die reageren loopt uiteen van jongens van 18 tot mannen van 70 jaar oud, vertelt Scarlet Hemkes. „Maar ook getrouwde mannen met kinderen die samen met hun partner mailen, homoseksuele stellen, alleenstaande mannen met een kinderwens, mannen die een heel verhaal mailen en mannen die slechts 1 zin mailen.”

Het merendeel van de mails was netjes, meent Hemkes, buiten de incidentele mannen die seks of een trio wilden dan om. Een van de raarste reacties? „We ontvingen een mail waarin het zaad van de man werd aangeboden voor 10.000 euro.”

‘Ordinaire reacties’

Berichten via andere media waren echter minder beleefd. „De reacties onder de video zelf en onder artikelen over ons op Facebook zijn over het algemeen vrij ordinair en soms zelfs zorgwekkend”, vertelt Hemkes. „Mensen die vinden dat wij geen kinderen mogen krijgen, dat wij een smet zijn op de maatschappij.”

Ook onder het bericht van Metro kwamen dergelijke reacties voor. „Ik ben sowieso geen voorstander van homo’s of lesbo’s met kinderen”, schrijft een van de lezers. „Een kind dat later gepest kan worden omdat die twee papa’s of mama’s heeft, dat lijkt me geen leuk leven.” Andere lezers nemen het juist op voor het stel en laten bewonderen de keuze van Joyce en Scarlet: „Wat een zielige opmerkingen allemaal! Deze dames doen hun best en denken nu al na over de toekomst van hun kind! Kunnen veel mensen wat van leren! Leef en laat leven!”

Juiste match?

Toch zijn Scarlet en Joyce vooral blij met hun unieke oproep. „Het is heel bijzonder om zoveel mails te ontvangen. Het feit dat mensen er echt hun tijd en energie in hebben gestoken en erover nagedacht hebben is waardevol, hoopvol en mooi”, stelt Hemkes. „We hadden nooit verwacht dat de video trending zou worden op YouTube en dat er in de media zoveel aandacht voor zou komen. Echt overweldigend en veelbelovend.

Of de juiste match zich ook tussen de mails bevindt? Het koppel denkt van wel: „Die ene leuke donor voor ons moet vast wel bij de 450 mails zitten die we hebben ontvangen.” De komende tijd gaan ze druk aan de weer met het selecteren en beantwoorden van de mails. „We hebben tot dusver in ieder geval 40 leuke kandidaten geselecteerd om eens beter naar te kijken. Met een deel hiervan zullen we uitgebreid verder gaan mailen en met weer een deel daarvan zullen we afspreken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.