Metro
Metro Nieuws 16 aug 2017 / 09:23 uur

Laat je niet pakken door zombies op Lowlands

Kijk zo nu en dan maar even over je schouder op Lowlands komend weekend, want voor je het weet ben je geïnfecteerd met het zombievirus. Wetenschappers gaan tijdens het festival proberen om de uitbraak van infectieziekten beter te voorspellen met een virtuele ‘zombie-game’.

Midden in de nacht naar je tentje teruglopen was nog nooit zo spannend. Wie weet rukt er na een paar dagen een groot zombieleger op. Of niet? Met het spel willen de onderzoekers kijken hoelang het duurt voordat er een epidemie ontstaat en hoe de infectiehaarden zich ontwikkelen.

„Er zijn veel wiskundige modellen ontwikkeld voor epidemieën. Deze modellen bevatten een aantal aannames die we nader willen onderzoeken met dit experiment”, zegt een van de initiatiefnemers Sandjai Bhulai, hoogleraar aan de VU in Amsterdam. Een van de aannames gaat over welke mensen veel en weinig contacten maken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onder meer de GGD Flevoland, gezondheidsinstituut RIVM en de organisatie Games for Health Projects.

Zombies zoeken

Wil je meedoen? Als festivalganger download je een speciale app op je telefoon die alleen op het Lowlandsterrein werkt. Aan het begin van het spel is iedereen gezond. Het doel van het spel is ervoor te zorgen om zo lang mogelijk onbesmet te blijven. Op je telefoonscherm kun je zien of er zombies in de buurt zijn.

Deelnemers raken besmet als ze te dicht bij een ‘zombie’ komen. Eenmaal geïnfecteerd word je ook een zombie en heb je maar één doel: zoveel mogelijk andere zombies creëren door mensen te infecteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Laat je niet pakken door zombies op Lowlands
Sluiten