Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 3 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Leen Bakker wil niet leveren na korting van 92%

Het leek zo’n goede deal: een hoogslaper die normaal gesproken 319 euro kost, was afgelopen weekend bij Leen Bakker plotseling in de aanbieding voor 24 euro: een korting van 92 procent. Maar Leen Bakker wil de hoogslapers niet leveren, omdat de bewuste aanbieding een foutje zou zijn geweest.

40 procent korting niet genoeg

Ruim duizend klanten stappen nu naar de rechter om de hoogslaper alsnog met korting te krijgen. Zij nemen geen genoegen met het voorstel dat Leen Bakker heeft gedaan: 40 procent korting.

Er waren ook andere bedden, die plotseling maar enkele tientallen euro’s kosten. Sommige mensen hebben meerdere bedden besteld omdat ze zo goedkoop waren. Maar Leen Bakker stelt dat het gaat om een technische fout, die snel is hersteld. Toen waren er echter al meer dan duizend bestellingen geplaatst.

‘Duidelijk dat het een fout was’

Een juridisch adviesbureau deed daarop een oproep op zijn website. „Mocht Leen Bakker volhouden dat zij uw bestellingen niet leveren, dan zullen wij de kwestie voorleggen aan de rechter”, dreigt het adviesbureau.

Leen Bakker zegt tegen RTL Nieuws dat het met vertrouwen de rechtszaak tegemoetziet. Het was volgens de winkel ook voor de klanten duidelijk dat het om een foutje ging. Leen Bakker verwijst naar een eerdere uitspraak van de rechtbank, waarbij het bedrijf Otto breedbeeldtv’s voor 99 euro aanbood. Klanten eisten toen ook dat er geleverd zou worden, maar volgens de rechtbank was het duidelijk dat het om een foutje ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.