Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 7 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Is de grootste fietsenstalling wel groot genoeg?

Het eerste deel van de enorme fietsenstalling bij Utrecht Centraal is geopend. Daar kunnen vanaf maandag 6.000 fietsen worden gestald, en daarmee is het de grootste fietsenstalling van Nederland.

Volgend jaar moeten er 12.500 fietsen kunnen staan, en dan is het zelfs de allergrootste fietsenstalling ter wereld. Nu is er nog een fietsenstalling in Tokyo groter, daar kunnen 9.400 fietsen worden geparkeerd.

Drie verdiepingen

De fietsenstalling bij Utrecht Centraal is een ruimte onder de grond van drie verdiepingen. Vanaf daar kunnen reizigers die met de trein verder willen, direct naar de perrons lopen. De eerste 24 uur is het stallen van je fiets gratis, daarna kost het 1,25 euro per dag.

Na de zomer komen er bovendien digitale borden, waarop per rij aangegeven is hoeveel plaatsen er nog over zijn. Daardoor kun je dan gemakkelijk een plekje zoeken.

En dat is ook wel nodig. Want het gaat dus om een gigantische fietsenstalling, maar het is maar de vraag of dat over een paar jaar nog wel genoeg is. De verwachting is dat er dan nog meer fietsen worden gestald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.