Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 7 aug 2017

Hits John de Bever en Snollebollekes door Oranje

De voetbalklassieker Wij Houden Van Oranje van André Hazes klonk tijdens het succesvolle EK damesvoetbal zelfs in de Twentse Grolsch Veste. Maar ook artiesten van nu profiteren van de gekte rond de Oranje Leeuwinnen: John de Bever en de Brabander Snollebollekes (Rob Kemps).

John de Bever De Bevers
John de Bever. / Levin den Boer | ANP Foto: ANP / Levin den Boer

John de Bever, ooit uitgeroepen tot beste zaalvoetballer ter wereld en nu zanger, pimpte zijn Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht uit 2014 op tot een Oranjeversie. De voetbalsters van het Nederlands Elftal draaiden het nummer na weer een winstpartij al hossend in de kleedkamer.

iTunes

Zowel het nummer met de aangepaste tekst als de single uit 2014 stonden maandagmorgen in de Nederlandse iTunes Top 100. De Bever maakte de nieuwe versie samen met collega en vriendin Marianne Weber. Maandagavond zingt hij hem live in een speciale Oranje-uitzending van Eva Jinek.

Het nummer heeft, zoals dat bij voetballiedjes gaat, een simpele tekst gekregen. Zo zingt De Bever ‘Wat hebben jullie ons laten genieten met jullie ongelooflijk goeie spel’ en ‘Nog eventjes en ja de cup is binnen, dan hebben ze die grote klus geklaard’.

Hits John de Bever en Snollebollekes door Oranje
Snollebollekes. / Piroschka van de Wouw | ANP

Links Rechts

Behalve De Bever profiteert ook feestact Snollebollekes mee van het Oranjefeest. Onbedoeld waarschijnlijk. Op het nummer Links Rechts gingen de voetbalsters vlak na het laatste fluitsignaal helemaal los. Maandag stond het lied met de tekst ‘hakken beuken springen, de tent gaat uit z’n bol, allemaal van links naar rechts de tent die wordt gemold’ prompt in de iTunes-hitlijst.

Links Rechts speelde eerder al een rol bij het promotiefeest van NAC Breda:

En ook in de Oranje Parade op weg naar het stadion tijdens het EK zelf ging het van links naar rechts:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hits John de Bever en Snollebollekes door Oranje
Sluiten