Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 1 aug 2017 / 20:31 uur

Groningse studenten scoren onverwacht een zomerhit

Het begon allemaal als een grap op een dronken avond, maar lijkt nu een succesnummer te worden voor drie Groningse studenten. Wordt ‘Dakterras’ de nieuwe zomerhit?

„Dak-ter-ras! overhemd op een kiertje, m’n linker een biertje. Dak-ter-ras! Peuk achter m’n oor, er is niemand die ons stoort", het is de aanstekelijke songtekst van de jongens van Swifty, een groep bestaande uit studenten Lisse (23), Nico (21) en Mart (22). Het lied is inmiddels al duizenden keren bekeken op YouTube, maar dat het een hit zou worden, had het drietal zelf niet verwacht.

Songfestival

Vorig jaar besloten de jongens een lied te maken voor het jaarlijkse songfestival waar hun vereniging, Albertus Magnus, aan meedoet. „Ik had eerst gewoon wat beats gemaakt”, vertelt Mart tegen RTLNieuws. „Nico kon wel rappen en Lisse wilde wel zingen, dus op een dronken avond hebben we het nummer geschreven.” Met succes, want de jongens waren de grote winnaars van de avond.

Hoewel het zomerse nummer eigenlijk betrekking heeft op een specifiek dakterras in Groningen, is het herkenbaar voor iedereen, meent Mart: „het nummer is op meerdere manieren te interpreteren hoor. Iedereen heeft wel eens een feestje bij een vriend of vriendin met een dakterras”, aldus de Groningse student tegen Dagblad van het Noorden. „Het is een grappig en vrolijk nummer. Iedereen moet vaak hard lachen als we het nummer spelen.”

‘Ik moet er nog steeds om lachen’

Dakterras werd nieuw leven ingeblazen toen de studenten een belletje kregen van Qmusic. „Ze organiseerden daar een feest op een dakterras en ze vroegen ons of we wilden optreden.” Zo gezegd, zo gedaan en er werden ook meteen beelden geschoten voor een clip. De hit is inmiddels al meer dan 20.000 keer bekeken op YouTube.

Wat de toekomst voor hen in petto heeft, dat weten de jongens nog even niet: "We hebben nu allemaal even vakantie en daarna kijken we wel wat de toekomst ons brengt. Eigenlijk moet ik er nog steeds een beetje om lachen, het is best grappig allemaal", aldus Mart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Groningse studenten scoren onverwacht een zomerhit
Sluiten