Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 21 jul 2017 / 15:04 uur

Lil’ Kleine opent snackbar: ‘Met lekkere vette mayo’

Lil’ Kleine opende vrijdagmiddag zijn snackbar ‘De Belg’ op het Rembrandtplein in Amsterdam. Tientallen fans verzamelden zich voor de smalle toonbank van de snackbar in de hoop een patatje te bemachtigen en een glimp op te vangen van de bekende Nederlandse muzikant.

Jorik Scholten, alias Lil’ Kleine, opende de zaak met zijn beste vriend Daniel Lam, die mede-eigenaar van de zaak is. De snackbar was eerst, onder dezelfde naam, in handen van de vader van Lam, die in 2009 overleed. Daarna werd het een tijdje door anderen gerund, maar nu heeft Lam de zaak weer terug en verbouwd. Samen met Lil’ Kleine gaat hij er werken.

Waarom patat?

Maar waarom een snackbar? „Ik wilde gewoon graag een bedrijf hebben. Patat is een leuke business, niet al te moeilijk. Er komt niet veel bij kijken”, zegt Lil’ Kleine. „Bovendien wilde ik graag een bedrijfje hebben met Daniel en deze snackbar is altijd van zijn vader geweest. Nu kunnen wij het samen overnemen en dat wilden wij allebei.”

Favoriet?

En wat moet je nu echt nemen als je bij de snackbar komt eten? „Een patatje met mayo, precies zoals jij hem nu in je handen hebt”, antwoordt Lil’ Kleine. „Dat is echt mijn favoriete snack. En de mayo die we hebben is echt de beste. Zo lekker vet, weet je wel?”

Lil' kleine opent snackbar: 'Met lekkere vette mayo'
Friet zoals Lil' Kleine dat graag ziet: met lekkere vette mayo

Lil’ Kleine gaat ook in de snackbar werken. Twee dagen per week, een aantal uren per dag. „Maar wanneer ik dat ga doen, dat ga ik niet zeggen. Mensen moeten gewoon langskomen.” De rest van de te werken uren worden gedeeltelijk opgevuld door Lam, maar er komt hoofdzakelijk extern personeel.

Dus als je Lil’ Kleine wil ontmoeten, weet je waar je moet zoeken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lil’ Kleine opent snackbar: ‘Met lekkere vette mayo’
Sluiten