Metro
Metro Nieuws 25 mei 2017 / 15:00 uur

Wisselende reacties op Ramadan-schap in supermarkt

Met kerst zijn er kerstkransjes en kerststollen te koop, op Sinterklaas koop je pepernoten en met Pasen kom je om in de paaseitje. Wat westerse feestdagen betreft, kun je in de supermarkt altijd wel terecht voor de bijpassende etenswaren en liegt de marketing van bedrijven er ook niet om. Sinds een paar jaar kun je bij supermarkt Albert Heijn ook terecht voor een andere bijzondere tijd: de ramadan.

Recepten

Ook dit jaar kiest de supermarktketen er weer voor om een speciaal schap in te richten voor moslims. Niet alleen zijn er speciale producten te krijgen, op de website van Albert Heijn vind je ook recepten die passen bij de islamitische eetgewoonte. „Maar als de zon onder is, mag er worden gegeten. Met elkaar”, beschrijft de website de receptenpagina. Van Turkse pides tot baklava, de keten biedt je een recept aan.

Slimme actie

De Facebookpagina Turks vindt het een slimme actie van de supermarkt. „Slimme ondernemers draaien 13 maanden omzet per jaar door stil te staan bij Ramadan”, schrijven de Facebookers erbij. De meeste mensen reageren positief, al is er wel hier en daar een kritische noot: „Erg goed dat slimme ondernemers dit doen, maar wel jammer dat door dit soort dingen de kleine buurt supermarkten het moeilijk maken”, schrijft een Facebooker.

Slimme ondernemers draaien 13 maanden omzet per jaar door stil te staan bij Ramadan, zoals de Albert Heijn!

Gepostet von Turks am Mittwoch, 24. Mai 2017

Twitteraar Samira is ook blij met de afdeling. Ze prijst de diversiteit die de supermarkt promoot.

Vorig jaar kon Albert Heijn ook op de nodige steun rekenen.

Albert Heijn gaat mee met de tijd en zet in op de Ramadan. Top. ☺

Gepostet von Arnoud Van Doorn am Donnerstag, 2. Juni 2016

Kritiek

De eerste kritiek komt ook alweer binnen. Net als vorig jaar zijn mensen boos dat Albert Heijn aandacht besteed aan de ramadan. Vorig jaar was veelgehoorde kritiek dat er geen Pasen meer zou worden gevierd bij de supermarkt en dat Zwarte Piet uit den boze was. De woordvoerders van Albert Heijn zijn vandaag vrij, maar columnist Luuk Koelman belde vorig jaar al met de keten. „Het enige wat klopt is dat Albert Heijn inderdaad een ramadan-assortiment heeft, om precies te zijn ligt dit in 178 van de 900 vestigingen”, schrijft hij op Hoe Mannen Denken. Hoeveel filialen dat dit jaar zijn, is bij ons nog niet bekend.

„Klanten kunnen kiezen uit diverse Sinterklaas producten met én zonder Piet. Voor ieder wat wils dus”, meldt woordvoerder Menno van der Vlist aan Koelman. „We pakken naast Pasen ook flink uit met Kerst, Sint Maarten en ook Halloween. Kortom: voor een groot of klein feest ben je bij ons aan het juiste adres.”

Vorig jaar leverde men ook kritiek op het assortiment.

https://www.facebook.com/ronald.dolleman/posts/1208175885882102/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wisselende reacties op Ramadan-schap in supermarkt
Sluiten