Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 5 mei 2017
Leestijd: 4 minuten

Radioduo Mattie en Wietze met ruzie uit elkaar

Het radioduo Mattie en Wietze is verleden tijd. Mattie Valk gaat in zijn eentje verder met een ochtendshow bij Qmusic en daarmee komt een einde aan de samenwerking en vriendschap met Wietze de Jager. Mattie heeft zijn ziel verkocht aan de duivel door alleen verder te gaan bij Qmusic, schrijft Wietze in een e-mail aan zijn voormalig duopartner die vrijdag gepubliceerd is door De Telegraaf.

Waar Mattie bij Q een handtekening zette onder een contract voor 600.000 euro per jaar en een Tesla, is de Qmusic-carrière van Wietze voorbij. Beide heren bevestigen dat zij vorig jaar benaderd werden door Talpa om een nieuw radioavontuur aan te gaan bij Sky Radio. „Die interesse is een erkenning voor je werk. Een kroon op het succes”, gaf Mattie vrijdagochtend in zijn reactie op Qmusic toe. Volgens Wietze was het meer dan dat. Uit zijn e-mail blijkt dat het duo tot voor kort van plan was geweest de overstap naar Sky Radio daadwerkelijk te maken. Ondertussen onderhandelde Mattie echter ook met Qmusic over een nieuw contract, voor hem alleen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Breuk via WhatsApp

„Maar, in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om – achter mijn rug om – te onderhandelen over een contract voor jou alleen”, schrijft Wietze. „Mijn rol zou steeds kleiner worden en uiteindelijk zou ik alleen nog maar files lezen zodat ik vanzelf wel zou vertrekken was het plan van jou en Q.” En hoewel de twee na deze onderhandelingen de afspraak hadden gemaakt om tóch samen door te gaan, kreeg Wietze tijdens zijn vakantie via een WhatsApp-bericht te horen dat Mattie hem toch liet vallen en het contract bij Q zou gaan tekenen.

Mattie & Wietze stelden zichzelf in 2012 als nieuwe Qmusic-dj’s tentoon in de etalage van de Bijenkorf in Amsterdam. Foto: ANP

Sky Radio

Dat Mattie Valk heeft getekend bij Qmusic betekent dat hij heeft afgezien van de onderhandelingen met Sky Radio. Die zender wilde speciaal voor het populair Qmusic-duo het format van alleen muziek en geen dj’s aanpassen. Een woordvoerder laat aan Metro weten: „Het klopt dat we in gesprek waren met het radioduo Mattie en Wietze. Blijkbaar heeft Mattie ervoor gekozen om solo verder te gaan.”

De keuze van Mattie betekent overigens niet dat de kansen voor Wietze om alsnog bij Sky Radio aan de slag te gaan verkeken zijn. Als het aan Sky Radio ligt en Wietze wil ook nog steeds, gaan de gesprekken gewoon door. „We zullen de gesprekken met Wietze de Jager zeker voortzetten, mocht hij besluiten te vertrekken bij Qmusic, is hij meer dan welkom!”

Qmusic

Radiozender Qmusic laat in een reactie weten blij te zijn dat Mattie heeft bijgetekend. „De afgelopen maanden hebben we veel gesproken met zowel Mattie als Wietze. Heel graag zouden we met beide dj’s verder willen gaan, ik ben dan ook verbaasd over de recente berichtgeving. De deur bij Qmusic heeft altijd voor Wietze open gestaan,” verklaart Iwan Reuvekamp, Programma Directeur van Qmusic. Een woordvoerder laat vrijdag aan Metro weten ‘absoluut’ ook een aanbod te hebben gedaan aan Wietze. Over of dat onder dezelfde voorwaarden zou zijn als Mattie (de Tesla en zes ton) wil de zender echter niks kwijt: „Daar doen we geen uitspraken over.”

Spijt

In de ochtendshow van vrijdag gaf Mattie een uitgebreide verklaring voor zijn keuze. „Ik heb te snel gehandeld, niet goed nagedacht over de risico’s en of ik het überhaupt wel wilde. Het beangstigde me enorm”, zegt hij over de overstap naar Sky Radio die gepland stond. Vorige week ging het volgens de dj mis. Hij wilde niet meer overstappen, maar liet Wietze wel in die waan. „Hij voelde dat uiteindelijk als een enorme belediging. En nu wil hij niet meer. Ik heb een enorme puinbende achter me gelaten waar ik veel spijt van heb.” De keuze zou volgens Mattie niet met geld te maken hebben.

Dit beeld zullen we niet meer terugzien. Foto: ANP

De vriendschap die Mattie en Wietze de afgelopen jaren hebben opgebouwd, lijkt net als hun ochtendshow tot het verleden te behoren. Mattie sloot zijn reactie op alle berichten af met een boodschap voor zijn voormalige collega. „Wietze, ik weet dat je luistert. Ik heb genoten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.