Metro
Metro Binnenland 5 mei 2017 / 17:05 uur

Ongestraft spijbelen tijdens Feyenoord-huldiging

De gebeden van Rotterdamse scholieren zijn verhoord: wie maandag de huldiging van Feyenoord wil bijwonen, kan dat zonder problemen doen. Dat heeft onderwijswethouder Hugo de Jonge van de gemeente Rotterdam vrijdag gezegd.

Scholen mogen in principe zelf beslissen over extra vrije uren van hun leerlingen, maar er moet wel sprake zijn van „gewichtige omstandigheden”. Een extra dag vakantie valt daar niet onder, maar de huldiging van Feyenoord, die om klokslag 12.00 uur zal beginnen, is dat volgens de gemeente wel. „Het kampioenschap is zo uniek dat wij ons kunnen voorstellen dat de schoolleiding aanvragen voor verlof voor het bijwonen van de huldiging honoreert”, aldus De Jonge.

Een paar uur vrij

Eerder deze week stuurde de gemeente al een brief naar alle schoolbesturen in de stad om hen op de mogelijkheid om vrij te geven te wijzen. De leerlingen moeten wel officieel een aanvraag voor verzuim doen bij hun school. Een aantal scholen heeft de ouders van hun leerlingen hier al over op de hoogte gesteld.

De regel omtrent het ongeoorloofd spijbelen geldt overigens slechts voor een paar uur. De gemeente laat expliciet weten dat een gehele vrije dag niet aan de orde is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ongestraft spijbelen tijdens Feyenoord-huldiging
Sluiten