Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Olifant plet jager: ‘Verdiende loon voor deze loser’

Een jager uit Zuid-Afrika is afgelopen vrijdag in Zimbabwe om het leven gekomen nadat hij werd geplet door een olifant. De 51-jarige Theunis Botha uit Johannesburg leidde een groep jagers toen ze een groep olifanten tegenkwamen.

Dat gebeurde op de Good Luck Farm in de buurt van Hwange National Park. De olifanten voelden zich bedreigd en drie van hen openden de aanval op de jagers. Botha, de leider van de groep, opende daarop het vuur.

Aanval van de zijkant

Botha leek de situatie onder controle te hebben, tot een vierde olifant van de zijkant aanviel. In reactie daarop openden andere leden van Botha’s groepje het vuur. De vierde olifant werd daarbij geraakt en viel dood neer, maar plette daarbij de 51-jarige Zuid-Afrikaan. Dat overleefde hij niet.

Op verschillende social media wordt opvallend positief gereageerd op de dood van de jager: „Heerlijk om dieren terug te zien vechten! Deze loser en zijn familie krijgen hiermee hun verdiende loon. Mijn condoleances voor de olifant en haar familie”, is een van de reacties onder een Facebookpost van International Business Times. „Het enige tragische aan dit verhaal is dat de andere moordenaars het hebben overleefd. Zou maar wat graag de video zien van hoe deze man geplet wordt.”

Safari leader Theunis Botha, 51, was hunting a group of elephants when they charged at the group.

Posted by International Business Times UK on Sunday, May 21, 2017

Jachten

Volgens het Zuid-Afrikaanse Netwerk24 leidde Botha het bedrijf Game Hounds Safaris, van waaruit regelmatig jachten op luipaarden en leeuwen in Zuid-Afrikaanse landen werden georganiseerd. Daarbij maakte Botha gebruik van veel honden, die herten en zwijnen naar zijn ‘klanten’ dreef, die vervolgens het vuur openden op dieren. Volgens The Telegraph reisde Botha ook regelmatig naar de Verenigde Staten waar hij rijkelui zocht die mee wilden doen aan trofeejachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.