Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Nieuws 19 mei 2017 / 09:54 uur

Hij doet hardstyle-harten harder kloppen

Het leven van deze dj is minder seks, drugs en rock & roll dan je zou denken. Maar wel heel erg hardstyle.

Los!

Compleet los gaat iedereen als hij aan het draaien is en zo af en toe ook een bh, getuige de kledingstukken die hij na afloop op het podium vindt. Nee, hij doet er niets mee, grijnst Joram Metekohy (34), beter bekend als dj Wildstylez, „maar ik ben blij dat ik iets losmaak!”

Gelukzalige glimlach

Wat Bob Marley voor de reggae was, is hij voor de hardstyle, het elektronische muziekgenre waarin melodietjes en pakkende korte zinnen (Lose my mind / Ready to misbehave) worden afgewisseld met de 150 b/pm waarop de liefhebbers vaak synchroon de handjes de lucht in knallen en gáán, meestal met een gelukzalige glimlach op het gezicht. Want als je eenmaal ‘aan’ deze muziek bent, wil je er nooit meer af, zo beaamt ook de dj slash platenproducer die als kleine Joram gitarist wilde worden, in bandjes speelde en Metallica grijsdraaide.

Toptalent

Na vette ervaringen bij feesten als Qlimax, wilde hij de hardstyle ook onder de knie – of draaivinger – krijgen en begon hij thuis te experimenteren. „Je kon toen niet even googelen wat hardstyle precies is, dus ik deed het op gevoel.” Hij bleek er niet alleen een goed gevoel voor te hebben, maar ook een toptalent te zijn en het duurde niet lang voordat hij werd opgemerkt. Na wat aliassen, werd in 2007 Wildstylez geboren, de naam waarmee hij ruim duizend boekingen heeft gedaan, vele platen produceert en die in binnen- en buitenland vele hardstyle-harten harder doet kloppen. Ja, het gaat lekker met Wildstylez en hij snapt wel waar de uitdrukking God is a DJ vandaan komt. „Als je daar dan staat, met de spot vol op jou en het publiek dat uit zijn dak gaat, dan voel je je echt on top of the world.”

Year of Summer

Wat zijn Wildstylez’ stilo precies is? In elk geval hard doch melodieus, „maar je moet het eigenlijk zelf horen om te begrijpen en vooral te voelen.” Velen zullen zijn grote hit uit 2012 kennen: Year of Summer, een cocreatie met Niels Geusebroek. Met zijn Ray Ban op zijn zorgvuldig bijna kaal gecoiffeerde hoofd en relaxte manier van praten, vertelt de nuchtere Joram over die periode waarin de populaire radiostations hem plat draaiden, iets wat sommige diehardfans niet konden waarderen. „Ze vonden me te commercieel. Niet leuk natuurlijk, maar gelukkig zijn de meesten trouw gebleven.”

Defqon.1

Én heeft hij er juist een heleboel bijgekregen: hij opende het pad van de hardstyle, tot daarvoor een kleine subcultuur in het uitgaansleven. Festivals als Defqon.1, de moeder van alle hardstyle-festivals wereldwijd, zijn nu binnen no-time ‘stijf uitverkocht’ en waar hij vroeger als bezoeker de ogen uitkeek naar de afsluiter op de mainstage – „met vuurwerk en alles” – heeft hij daar zelf intussen ook al lang en breed gestaan. „Dat was toch echt wel een van mijn hardste hoogtepunten.” Tot nu toe, want Joram zit niet graag stil, wordt geboekt voor zo’n beetje elk hardstyle-event en duikt dagelijks zijn studio in om nieuwe platen in elkaar te draaien. Zijn label heet Lose Control Music en een van zijn nieuwste nummers is een remix van Armin van Buurens Great Spirit dat zomaar eens de nieuwe zomerhit kan worden.

https://www.youtube.com/watch?v=Nm06IAxJOAM

Gas geven

Miljonair is hij nog niet, verklapt hij met een lach, maar een goede club sandwich is er zeker mee te verdienen. Gelukkig ook maar, want hij heeft een dure hobby: auto’s. Hij rijdt nu een Mercedes C63s, de race versie en ook daarin gaat-ie graag hard. „Lekker onder tunneltjes gas geven en gaan.” Net als zijn publiek eigenlijk, dat hij omschrijft als hecht en trouw en ‘echt niet allemaal keihard aan de shit’, „of misschien ben ik daar heel naïef in.”

Twee Heineken, graag

Sterallures heeft de dj die precies de helft van zijn leven draait, allesbehalve. Waar popsterren vaak een hele dranklijst aan spullen hebben, is er maar een ding dat hij graag wil. Of vooruit, twee: „Twee flesjes Heineken voordat ik ga draaien, meer heb ik niet nodig.” (En misschien nog een paar tijdens zijn set). Het imago van dj’s die compleet naar de klote en doorgesnoven achter de decks staan, is volgens hem onterecht. „Ik heb maar een enkele keer coke aangeboden gekregen van de organisatie.” Niet aangenomen trouwens, „en ik weet ook van veel collega’s dat ze dat niet doen.”

Happy Wildstylez

Het leven van een dj is zeker in zijn geval een stuk minder sex, drugs en rock & roll (maar wél hardstyle) dan je zou verwachten. Hij woont in Rhenen en is al vijftien jaar gelukkig met zijn jeugdliefde, waarmee hij binnenkort een kindje krijgt. Laat-ie zijn muziek al horen voor de buik van zijn vriendin? „Nee hoor, dat lijkt me niet heel goed voor de baby” en een dikke knipoog tot besluit. „Het is toch best hard, hè?!”

Wildstylez & Noisecontrollers & Bass Modulators feat. Gabs – B…

SURPRISE! 🙌My collab with Noisecontrollers and Bass Modulators, Bad Habits, is out NOW on Lose Control Music!! 💪Check it out: http://listento.losecontrolmusic.com/BadHabitsFa

Gepostet von Wildstylez am Mittwoch, 17. Mai 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hij doet hardstyle-harten harder kloppen
Sluiten