Alice Boothby
Alice Boothby Nieuws 27 apr 2017

Lucratief bijverdienen op Koningsdag doe je zo

Scoren op de vrijmarkt? Je kunt natuurlijk spullen kopen, maar je kunt ook zeker wat bijverdienen. Wie slim inzet, rekent zichzelf rijk aan het eind van de dag.

Geen Koningsdag zonder een vrijmarkt. Iedereen mag een dag lang ondernemen zonder regels. Je kunt natuurlijk alle oude troep van zolder halen en op een kleedje verkopen, maar er zijn meer manieren om een paar centen bij te verdienen. Het begint natuurlijk allemaal met een goede plek, maar minstens net zo belangrijk: een goed idee.

1. Speel in op de weersomstandigheden
Helaas maar waar: het gaat het regenen, en niet zo’n beetje ook. Sla daarom last minute paraplu’s en goedkope poncho’s in. Deze verkoop jij voor een aardige meerprijs weer door. Minimale inkoop, maximaal resultaat.

2. Creativiteit boven alles
Wie echt wilt cashen, zal met iets origineels op de proppen moeten komen. Laat je betalen om te lachen, te huilen of een compliment te geven. Verkoop gedichten, of laat jezelf bekogelen met eieren. Lak nagels, meet iemands bloeddruk (waarom ook niet), of maak tegen betaling polaroidfoto’s. Wie wil er niet een aandenken aan Koningsdag 2017?

3. Oranje boven!
Jouw oranje-outfit ligt hoogstwaarschijnlijk klaar, maar lang niet iedereen is goed voorbereid. Gelukkig reik jij de helpende hand. Bij jou kopen mensen last minute nog een oranje boa, sjerp, zonnebril en hoed. Dat je deze voor een prikkie bij een budgetwinkel hebt gekocht, doet er niet toe.

4. Lucratieve spellen
Een favoriet op Koningsdag: spelletjes waarbij er ouderwets gegokt mag worden. Belangrijk is dat toeschouwers het idee krijgen dat ze het ook kunnen. Of je nu mensen uitdaagt om één minuut aan een stok te hangen (nog best lastig) of oproept om zeven koekjes te eten binnen een minuut (liefst hele droge, zoals Maria biscuits). Nog zo’n klassieker: laat mensen een jeu-de-boulesbal gooien op een halve eierdop (niet te doen).

Heb je een dartboard in huis? Mooi. Plak er een briefje van 20 euro op. Voor 5 euro kan je drie pijlen gooien. Alle drie in het briefje? Dan heb je prijs. Nu maar hopen dat Michael van Gerwen niet langsloopt.

Nog een lucratieve klassieker: laat men een euro gooien in/op een borrelglaasje/sinaasappel dat in een bak met water staat. Wie slaagt, krijgt zijn inzet dubbel terug. Lijkt zo makkelijk, lukt bijna niemand. Of daag mensen uit om met hun ogen dicht met één been op een leeg bierkratje te staan. Dat kost 50 cent en per minuut krijg je een euro. We kunnen je alvast verklappen: da’s knap lastig.

5. Buit je muzikale talent uit (of juist niet)
Kun je goed zingen, gitaarspelen of goochelen? Koningsdag is jouw moment om eens goed uit te pakken. Minder muzikaal aangelegd? Ook daar is een gepaste oplossing voor. Zing zo vals als je kunt en hang een bordje voor met de tekst: ‘Wil je dat ik stop? 50 cent voor een minuut’.

6. Verkoop (gekoelde) drankjes
Kan nooit misgaan: verkoop blikjes fris en flesjes water tegen een meerprijs. Let wel goed op: voor het verkopen van alcohol heb je een vergunning nodig, net als voor het verkopen van bederfelijk etenswaar. Ook is het niet toegestaan om drank in glazen te schenken.

7. Toiletjuf voor een dag
Woon je goed in de looproute? Dan is het helemaal niet zo’n gek idee om je wc te verhuren. Want laten we wel zijn: een schoon toilet vinden waarvoor geen ellenlange rij staat, is zo makkelijk nog niet. Het enige wat je nodig hebt zijn veel wc-rollen, een luchtverfrisser, schoonmaakmiddelen en een groot bord met de tekst ‘toilet 1 euro’. Die investering heb je er zó uit.

8. Slapend rijk worden
Geen zin om te veel moeite te doen? De oude grappen werken vaak het best. Ga met slaapzak en kussen ergens op een drukke straat liggen. Pet op de grond, bordje erbij met de tekst ‘ik wil graag slapend rijk worden’. Succes gegarandeerd, als niemand er met je pet vandoor gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lucratief bijverdienen op Koningsdag doe je zo
Sluiten