Evie Westland
Evie Westland Nieuws 4 jan 2017 / 21:50 uur

Moeder laat ongeboren baby leven om bijzondere reden

Een moeder uit Oklahoma maakte een van de moeilijkste beslissingen van haar leven: ze hield haar terminaal zieke en ongeboren kindje in leven via de zwangerschap. Dat deed ze om een bijzondere reden.

Abbey Ahern wist dat haar dochtertje zou komen te overlijden, schrijft Metro UK. Toen ze 19 weken zwanger was, lieten de dokters haar weten dat het kindje anencefalie heeft, een ziekte waarbij de hersenen onderontwikkeld blijven en de schedel niet compleet groeit.

Organen

Abbey besloot om de zwangerschap toch te voldragen. Dit deed ze zodat ze de organen van Annie, de naam van het dochtertje, kon doneren om anderen te helpen. Toen de kleine Annie werd geboren, bleef ze 14 uur en 58 minuten in leven.

Door de lage zuurstoflevels, waren de organen van de baby niet geschikt voor transplantatie. Wel werden ze gebruikt voor onderzoek. Haar hartkleppen werden wel gedoneerd.

Trots

Aan Daily Mail laat Abbey weten dat het „het moeilijkste is dat ze ooit heeft gedaan.” Toch heeft ze geen spijt. Annie heeft de hele dag bij ons kunnen zijn en ze was er klaar voor. Als ze dan toch moest overlijden, ben ik blij dat het in mijn armen was en de rest van ons gezin.”

Ze is ook trots. „Het is ontzettend troostend voor mij geweest om te weten dat mijn baby levens heeft gered.”

Reageer op artikel:
Moeder laat ongeboren baby leven om bijzondere reden
Sluiten