Evie Westland
Evie Westland Nieuws 30 jan 2017

KLM reageert op ophef: regels zijn regels

Het inreisverbod dat de Verenigde Staten voor mensen uit zeven landen hebben ingesteld, is een voldongen feit waar luchtvaartmaatschappijen zoals KLM zich „aan moeten houden. Dat kan betekenen dat passagiers de dupe worden van die regels", zo legde een woordvoerster van KLM maandag uit.

Afgelopen zaterdag maakte KLM bekend dat zeven reizigers die naar de VS wilden reizen, noodgedwongen achter moesten blijven op Schiphol vanwege het inreisverbod. Ook zondag werden reizigers tegengehouden. „Het heeft geen zin om die mensen mee te nemen, omdat je ze dan ook gelijk weer mee terug moet nemen", legde de zegsvrouw uit.

Niet mee eens

Toch is niet iedereen het daarmee eens. Op Twitter reageert bekend en onbekend Nederland op de werkwijze van de luchtvaartmaatschappij.

Begrip

Maar er is ook begrip voor de positie van KLM.

Boete

Ook riskeren luchtvaartmaatschappijen die de regels aan hun laars lappen een boete. Hoe hoog die boete is kon de woordvoerster niet zeggen, omdat KLM „dat niet aan de hand heeft gehad.”

Volgens KLM is het moeilijk in te schatten in hoeverre reizigers hun reis nu annuleren door het strengere beleid in de VS. Door de nieuwe wet van president Donald Trump mogen er geen reizigers uit Libië, Soedan, Jemen, Irak, Iran, Somalië en Syrië het land in. Daarbij gaat het dus niet alleen om vluchtelingen en immigranten, maar ook om mensen die al een verblijfsvergunning hebben en in sommige gevallen al jaren in het land wonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
KLM reageert op ophef: regels zijn regels
Sluiten