Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 19 dec 2016 / 05:00 uur

Op naar Amsterdam en de kust met oud en nieuw

Nederlanders willen oud en nieuw aan de kust, Belgisch of Nederlands, of in Amsterdam doorbrengen. Dat lijkt er in ieder geval op, als zoekopdrachten op bestemmingen via internet ook worden uitgevoerd. Dan zijn kustplaatsen tijdens de jaarwisseling populairder dan grote steden, met uitzondering dus van de hoofdstad.

530.000 zoekopdrachten

HomeToGo, een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen, bekeek 530.000 zoekopdrachten naar vakantiebestemmingen in heel Europa. De zoekopdrachten gaan over 30 december tot en met 1 januari. De meest gezochte bestemmingen voor het nieuwjaarsweekend door Nederlanders zijn dan • 1 Amsterdam • 2 Oostende • 3 Durbuy (Ardennen) • 4 Scheveningen • 5 Nieuwpoort.

Oud en nieuw weg van de drukte doorbrengen, lijkt ook gewild. Heel veel mensen zochten namelijk een vakantiehuisje op de Veluwe en Ameland. ‘Vluchten’ naar de Ardennen is ook geliefd, net als nog niet genoemde plaatsen bij de kust als Brugge, Knokke, Blankenberge en Middelkerke. Steden waarvoor Nederlanders nog flink wat belangstelling tonen zijn – achter Amsterdam – Antwerpen, Rotterdam, Parijs en Den Haag (ook weer aan de kust).

Andere Europeanen

Italianen blijven het liefst in Italië en dan vooral in Florence en Rome. Veel Duitsers blijven in eigen land, maar dan wel aan de kust. De nummer één bestemming voor Duitsers is echter een verrassende: nu eens niet Zandvoort, maar Amsterdam.

Amsterdam is ook de nummer één-bestemming voor de Fransen. Veel Fransen kiezen daarnaast voor Barcelona. Spanjaarden houden het dichtbij huis, want Valencia is er populair. Noren blijken actief. Zij gaan skiën in eigen land of trekken naar Kopenhagen.

Britten en Amsterdam

In Groot-Brittannië zijn vier steden populair onder de eigen bevolking: Londen, Edinburgh, Manchester en Brighton. Amsterdam staat op plek acht voor de Britten. Onze hoofdstad is tot slot de nummer vijf voor de Zwitsers en de Oostenrijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op naar Amsterdam en de kust met oud en nieuw
Sluiten