Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 19 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Bløf weer Nederlands hofleverancier Top 2000

Bløf is volgende week Nederlands hofleverancier in de Top 2000. De Zeeuwse groep staat voor de tweede keer op rij met meer nummers dan Marco Borsato in de ‘lijst der lijsten’. Dat heeft NPO Radio 2 aan Metro bekendgemaakt. Maandag wordt de complete lijst van de Top 2000 naar buiten gebracht.

Iets minder

Bløf is 17 maal genoteerd (in 2015 nog 19 keer), maar ook Borsato moet het met minder liedjes in de Top 2000 doen: 14 tegenover 18 vorig jaar. De twee best scorende artiesten worden gevolgd door De Dijk (13), Anouk (13), Golden Earring (12) en Boudewijn de Groot (10).

Kensington heeft de hoogste Nederlandse binnenkomer te pakken. Het gaat om Sorry, dat op dit moment nog hoog in de Top 40 staat. Sorry vinden we volgende week terug op plaats 365. 1271 plaatsen stijgt het nummer Hemel Valt van Typhoon. De spurt van plek 1950 naar 679 is de snelste onder alle Nederlandse rappers.

Voor de Top 2000 zijn 6,5 miljoen stemmen uitgebracht (een record). Queen staat op 1 met Bohemian Rhapsody en is de opvolger van John Lennons Imagine. Op 2 staat Hotel California van The Eagles en op 3 Stairway to Heaven van Led Zeppelin.

De lijst wordt van eerste kerstdag tot en met oudjaarsavond op Radio 2 uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bløf weer Nederlands hofleverancier Top 2000
Sluiten