Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 28 nov 2016

Hollandser dan de rookworstkroket wordt het niet

FEBO en Unox sloegen de handen ineen en brouwden de rookworstkroket. Metro proefde ‘m samen met de Snackspert (en wilde er nog wel zes).

Lekkerste van twee werelden

Is het een worst? Is het een kroket? Ja en ja, het is het lekkerste van twee werelden: de oude vertrouwde Unox rookworst, in de FEBO-frituur. ,,Ik dacht eerst dat het gewoon een worst in een krokant jasje was!” Bennet werkt bij het filiaal aan de Kinkerstraat, ,,maar de rookworst zit in de ragout verwerkt, al had het van mij nog iets worsteriger mogen zijn.”

Piepje

Hij heeft dit weekend ‘al best veel rooketten’ verkocht, vertelt hij, want zo heet deze bijzondere kroket en hij gooit er twee voor ons in het vet. ,,Maar we hebben ze niet in de automatiek, dus hij verkoopt niet zo lekker als de normale.” Hij heeft er zelf zeker zes gegeten de afgelopen dagen, ,,het is een tijdelijke snack, dus we moeten er maar even van genieten.” Het piepje gaat en hij haalt de snacks uit het vet. ,,Benieuwd wat jullie ervan vinden.”

Subtiel sausje

Dwarsdoorsnede van de rooket

Hij geeft er een zakje mosterd bij, ,,dat hoort erbij.” Maar daar is Eke Bosman het niet mee eens. De Snackspert beoordeelt in alle (uit)hoeken van Amsterdam en ver daarbuiten alle (nieuwe) snacks. ‘Je bent niet wat je eet, maar je bent wat je snackt’ is zijn credo op Instagram en dat volgende, is hij op dit moment een rookworstkroket. ,,Ik mis een subtiel sausje” en hij houdt zijn hoofd even schuin terwijl hij de kroket in de ogen kijkt, ,,de mosterd is te dominant aanwezig.”

Goed tegen brakheid

Met subtiel sausje bedoelt hij eigenlijk gewoon mayonaise en de frituurfan neemt nog een hap waarna hij zijn ogen even sluit. Heerlijk en een echte wintersnack, noemt hij de rooket, ,,past echt perfect bij dit seizoen, ik zou hem niet zo snel bestellen op een zomerse dag in Zandvoort.” Ook de ideale snack wanneer je brak bent, ontdekken we: lekker romig en goed gevuld, je kater verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Enthousiast

De Snackspert geeft hem vier van de vijf punten op zijn gelijknamige Instagram-account en vindt hem in elk geval stukken beter dan de Speculaaskroket, een snack die FEBO eerder tijdelijk op de frituurmarkt bracht. Bosman, die op nummer 94 staat in de top 100 Food Influencers die vorige week bekend werd gemaakt, kan hun snackstunts wel waarderen, ,,het is telkens weer verrassend en het houdt de snacker scherp.” Een paar dagen eerder testte hij al friet met boerenkool van de Frietboutique.

Nieuw jasje

,,samen met de rooket een gouden combinatie.” Het is de stamppotmaaltijd in een nieuw jas, Nederland op zijn best. ,,Ze zouden de rooket eigenlijk bij elke inburgeringscursus moeten eten” en hij neemt de voorlopige laatste hap, want hij smaakt zeker naar meer en besluit met volle mond: ,,Hollandser dan dit krijg je het niet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Hollandser dan de rookworstkroket wordt het niet
Sluiten