Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 13 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Donkere politicus verkleedt zich als Zwarte Piet

Niet alleen in Nederland, maar ook in België wordt er volop gediscussieerd over de rol en kleur van de pieten tijdens het Sinterklaasfeest. Volgens Theodomir Nsengimana, een donkere politicus bij de CD&V, heeft Zwarte Piet niets met racisme te maken.

Hij verkleedde zich zaterdag dan ook als Zwarte Piet. „Ik blijf bij mijn standpunt dat Sint-Maarten, Sinterklaas en hun Zwarte Pieten niets te maken hebben met racisme”, zo schrijft hij op Facebook. „Deze eeuwenlange traditie moet behouden en verder gezet worden.”

‘Nodeloze discussie’

„Ik betwist ook de bewering dat veel Afrikanen dit kinderfeest racistisch zouden vinden”, zo vervolgt hij. „Deze nodeloze discussie draagt niet bij tot de verdraagzaamheid en de maatschappelijke cohesie die de samenleving nodig heeft om echte gevallen van racisme en discriminatie aan te pakken.”

De reacties onder de post van Nsengimana zijn louter positief. Een aantal noemen de discussie een virus dat is overgewaaid uit Nederland. Een enkeling reageert negatief. „De aanpassingen die door de buren voorgesteld wordt doet volle eer aan het verderzetten van die traditie. Goede consensus die rekening houdt met iedereen."

Ik blijf op mijn standpunt dat Sint Maarten, Sinterklaas en hun zwarte pieten niets te maken hebben met racisme (zie ook…

Posted by Theo Nsengimana on Saturday, November 12, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.