Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 12 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Pa plaatst reactie zoon op overlijden ma op Facebook

Een vader die zijn zoontje vertelt dat zijn moeder is overleden. Het is een heftig moment en niet iets wat je direct op zou nemen en op Facebook zou plaatsen. De Amerikaan Brenden Bickerstaff-Clark besloot dat wel te doen. Dat levert hem enerzijds lovende woorden, maar anderzijds ook kritiek op.

Overleden aan drugsoverdosis

Brenden stelt zelf dat hij de beelden dinsdag op Facebook heeft geplaatst om mensen met een verslaving aan het denken te zetten: „Dit is voor iedere verslaafde met kinderen. Vandaag moest ik mijn 8-jarige zoon vertellen dat zijn moeder is overleden aan een drugsoverdosis”, zo begint hij zijn post.

De beelden zijn op het moment van schrijven al meer dan 23 miljoen keer bekeken: „Laat je verslaving er niet voor zorgen dat iemand jouw kind moet vertellen dat je dood bent door drugs”, waarschuwt Brenden. „Mijn zoon heeft geen moeder meer door heroïne…”

Een stap te ver?

De reacties op de post zijn wisselend. Zo worden er berichten geplaatst op de pagina van Brenden waarin mensen hun medeleven en respect uiten. Toch zijn er ook kritischere reacties: „Waarom zou je dit op Facebook plaatsen?”, vraagt Traci Moralez zich af. „Het verhaal vertellen ok, maar je zoon zou niet rouwend op beeld moeten staan.” Julie Slaughter voegt toe: „Is dit serieus? Wie vertelt zijn kind zoiets op een publieke plek? De vader en die andere vrouw zitten erbij te roken.”

Brenden benadrukt in zijn post dat het moment niet in scène is gezet: „Ik heb iemand dit op laten nemen zodat verslaafden met kinderen zien hoe ernstig onze ziekte is. Ik ben zelf aan het afkicken en ben nu 94 dagen clean.”

THIS FOR ANY AND EVERY ADDICT WITH CHILDREN. TODAY I HAD TO TELL MY 8 YEAR OLD SON THAT HIS MOMMY DIED FROM A DRUG OVERDOSE LAST NIGHT. THIS IS THE REALIZATION AND REALITY OF OUR DISEASE. DONT LET THIS DISEASE HAVE TO MAKE SOMEONE TELL YOUR CHILD THAT YOUR DEAD BECAUSE OF DRUGS. THIS WAS ONE OF THE HARDEST THINGS IVE EVER HAD TO DO. MY SON HAS NO MOTHER BECAUSE OF HEROIN… KINDA HARD TO HEAR BUT U CAN HEAR WHAT WE'RE SAYING.PLEASE GET HELP SO OUR CHILDREN DONT HAVE TO SUFFER. THIS WASNT STAGED. THIS WAS REAL. I HAD SOMEONE RECORD THIS SO ADDICTS WITH CHILDREN CAN SEE THE SERIOUSNES OF OUR EPIDEMIC. I AM A RECOVERING ADDICT MYSELF WITH 94 DAYS CLEAN TODAY… PLEASE SHARE N MAYBE HELP SAVE A CHILDS PARENTS LIFE.#wedorecover#godblesstheoneswhocouldnt

Gepostet von Brenden Clark am Montag, 10. Oktober 2016

Wat vind jij? Gaat deze man te ver?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pa plaatst reactie zoon op overlijden ma op Facebook
Sluiten