Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 28 okt 2016 / 08:53 uur

Ouders verzorgen al 11 jaar huis van overleden kind

Als ouder is het verliezen van je kind een van de ergste dingen die je kan overkomen. Rina (67) en Robert (72) uit België verloren op 9 januari 2006 hun enige kind Wendy (33) bij een verkeersongeval. Sindsdien onderhouden ze het huis van hun overleden dochter.

„Wendy is dood, we kunnen niks meer voor haar doen. Behalve haar huis levend houden”, vertellen haar ouders aan Het Laatste Nieuws. Voor Rina en Robert is het een dagelijks ritueel geworden, waar ze geen afscheid van kunnen nemen. Sinds haar dood – inmiddels al 11 jaar geleden – brengen ze elke dag een bezoekje aan Wendy’s huis. Eerst gaan ze naar het kerkhof om te kijken of de bloemen nog mooi zijn en de steen er nog goed bij staat, daarna gaan ze naar Wendy’s huis. „Vanaf een afstand zou je denken: Hoe raar is dat nu? Maar voor ons is het heel belangrijk. We zouden geen idee hebben wat we met onszelf aan moeten als dit wegviel.”

Rina en Robert rouwen op hun eigen manier. De ouders zijn van mening dat iedereen op zijn eigen manier rouwt. „Dit is de beste manier voor ons, want alleen zo komen we tot rust.” Iedere dag gaan in het huis van Wendy de ramen open, de planten krijgen water en zelfs de vissen krijgen eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders verzorgen al 11 jaar huis van overleden kind
Sluiten