Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 28 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Coming out leraar krijgt bijzonder vervolg

Uit de kast komen is altijd spannend, te meer als je het voor een volle klas moet doen. Leraar Sip Markink uit Amsterdam maakte het door, maar zijn coming out had een bijzonder vervolg.

In zijn blog vertelt Markink hoe hij tijdens een gesprek over een schoolfeest aan zijn klas vertelde dat hij op mannen valt. Zijn leerlingen hadden hem met leraressen zien dansen en impliceerden dat hij hen leuk vond, maar dat moest Markink even rechtzetten. „Ik zal jullie eens wat vertellen. Ik vind deze dames inderdaad erg leuk, we hebben veel lol, maar ik kan jullie uit de droom trekken: ik val op mannen!”, zo bracht Sip zijn ‘coming out’.

Vooroordelen

Buiten de klas was Markink al veel langer uit de kast, maar de openbaring bracht flink wat opwinding met zich mee en de jonge meester kreeg heel veel vragen op zich af. „”Heeft u een vriend?” “Heeft u weleens wat met een vrouw gedaan?” “Wat vonden uw ouders ervan?” Ik gaf op alles eerlijk antwoord en de klas ging helemaal los”, schrijft de leraar.

Ook vooroordelen als “U lijkt helemaal niet op een homo” werden uitgebreid besproken en zo verlieten de leerlingen het lokaal met alleen maar positieve reacties op de coming out van hun meester.

Nog een coming out

Op een leerlinge na. „“Meester, ik val op meisjes!” Trots liet ze op haar telefoon foto’s van haar vriendin zien. „We hebben al vier maanden, ze is zo leuk! Alleen de klas weet het nog niet.”. Omdat het meisje haar geaardheid toch graag met de klas wilde delen, hielp Markink haar daarbij.

„Update: het meisje heeft net haar coming out gehad in mijn les. Luid applaus van de klas, wel 3 keer! Ik zit nog even na te glunderen”, schrijft hij de volgende dag op Twitter. Van lesgeven kwam niet veel meet terecht, maar Markink noemt het met recht „de mooiste en belangrijkste les van het jaar.”

https://twitter.com/SipMarkink/status/791999292684791808

https://twitter.com/SipMarkink/status/792027244902359040

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.