Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 26 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

We zijn nog lang niet van Utopia af

Je haat het, of je houdt ervan. En zelfs velen die het haten, vinden het stiekem toch wel lekker om zich dagelijks te ergeren aan Victoria, Kees of Billy.

En dus is er voor hen goed nieuws: Utopia blijft nog zeker tot volgend jaar zomer op de buis.

https://twitter.com/nlx78/status/779373257204047872

Voldoende ruimte

En volgens bedenker John de Mol is er ook daarna nog voldoende ruimte om door te gaan. „De wet van commerciële televisie is inmiddels algemeen bekend: zolang de kijker het wil zien, blijft SBS het uitzenden en wij het maken”, zegt hij tegen NU.nl.

De realityserie viert maandag de duizendste dag en is daarmee het langstlopende realityprogramma op Nederlandse televisie. En terwijl iedereen dacht dat de lol er snel af zou zijn, kijken nu nog steeds iedere dag ongeveer een half miljoen mensen naar de inwoners die hun eigen samenleving proberen op te bouwen.

„De resultaten, de cijfers en de marktaandelen zijn nog steeds van zo’n marge dat SBS zegt: ‘we willen er nog geen afscheid van nemen’”, aldus De Mol.

Niets veranderd

Aan het format zal in de komende maanden niets veranderen. Volgens De Mol is Utopia juist zo interessant omdat de makers zich zo min mogelijk bemoeien met de bewoners. „Die vijftien mensen bepalen zelf wat ze doen. Dat is weleens moeilijk. Soms heb je dagen dat je denkt: ‘Ik ga nu naar binnen en ik geef ze een schop onder de kont’. Maar tot nu toe zijn er gelukkig altijd bewoners bij die uit zichzelf opstaan, omdat ze zelf ook merken dat het er weer wat moet gebeuren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.