Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 4 sep 2016 / 11:29 uur

Tankstation A12 afgebrand door zelfmoordpoging

Tankstation de Andel langs de A12 bij Gouda is in de nacht van zaterdag op zondag volledig afgebrand nadat er een grote brand uitbrak. De brand is veroorzaakt door een automobilist die doelbewust tegen het tankstation aanreed.

De brand bij het Shell-station brak rond middernacht uit. Een 33-jarige man uit Almere reed met hoge snelheid tegen het tankstation, waarna het voertuig een pomp raakte en in brand vloog. De man verklaarde tegen de politie dat hij zelfmoord wilde plegen en wordt verdacht van poging tot doodslag en brandstichting.

Verwoest

De overkapping van het benzinestation en de pompen zijn geheel verwoest, en ook de winkel heeft veel schade opgelopen. Daarnaast is in ieder geval één auto uitgebrand. Doordat een medewerker direct de noodknop in drukte, werden de leidingen afgesloten en werd voorkomen dat het vuur de brandstoftanks bereikte.

Rond 1.30 werd het sein brand meester afgegeven door de brandweer, wat betekent dat de brand onder controle is. Er werden bij metingen geen gevaarlijke stoffen gemeten. Enkel de bestuurder raakte lichtgewond, en werd door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Afgezet

Tankstation de Andel bevindt zich tussen Gouda en Bodegraven. Tijdens de brand werd de A12 in beide richtingen volledig afgesloten. Rijkswaterstaat raadde automobilisten aan om via de N11 en A4 om te rijden. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven. De VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht dat veel weggebruikers de gevolgen van de brand zullen bekijken, waardoor vertraging kan ontstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tankstation A12 afgebrand door zelfmoordpoging
Sluiten