Inge Schouten
Inge Schouten Entertainment 2 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

Zij werden net zo beroemd als hun ouders

Van je ouders kun je veel leren. Zo kun je bij hen de kunst afkijken om zelf minstens even succesvol te worden als je pa of ma. Waar sommige beroemdheden hun kroost uit de spotlight proberen te houden, moedigen anderen hen juist aan. Enkele Nederlandse voorbeelden van bekende én succesvolle families.

Max Verstappen

De voormalige Formule 1-coureur Jos Verstappen is een begrip in de racewereld. Toch blijkt zijn zoon nog veel bekender. Niet gek, want Max Verstappen maakte als 17-jarige zijn Formule 1-debuut tijdens de GP van Australië. Hij is hiermee de jonge debutant ooit. Een jaar later, in mei 2016, verdiende hij al zijn eerste podiumplaats op de Grand Prix van Spanje. Hierdoor is hij de jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP ooit.

Foto: ANP

Daley Blind

Voetballer Daley Blind (26) is de zoon van oud-speler en trainer Danny Blind. Dat hij veel van zijn succesvolle vader geleerd heeft, blijkt wel uit zijn loopbaan. Na zijn jeugdopleiding bij Ajax mocht hij in 2008 in het eerste team spelen en hij veroverde daarmee vier landstitels op een rij (2011-2014). Als kers op de taart werd hij uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar in 2014. Daarna maakte hij de overstap naar Manchester United, die 17,5 miljoen euro voor hem neertelde. Sinds 2013 speelt hij ook nog in het Nederlands elftal.

Foto: AFP

Televisie

Rick Brandsteder

In de televisiewereld zijn er veel voorbeelden van succesvolle families. Zo ook die van presentator Ron Brandsteder en zijn zoon Rick. Tijdens zijn studie begon Rick als model, maar hij verwierf daarna snel landelijke bekendheid als televisiepresentator. Zo was hij te zien in jeugdprogramma Kinderrecords bij SBS 6 en de Sponsorloterijshow bij Talpa. Daarna presenteerde hij onder andere Shownieuws, Lingo en Wie is de Chef?. In 2015 werd hij het vaste gezicht van RTL5. Bij deze maakte hij de programma’s Wie Is De Sjaak en, samen met Nicolette Kluijver, het spelprogramma Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben.

Foto: ANP

Johnny de Mol

Familie De Mol domineert het Hilversumse Mediapark. Wat Linda de Mol ook doet en wat haar broer John de Mol ook verzint, alles is bij voorbaat een succes. Het kan dan ook niet anders dat Johns zoon Johnny de Mol weet hoe je goede tv moet maken. Zo is hij niet alleen presentator, acteur, en dj, maar de 37-jarige duizendpoot bedenkt zelf ook programma’s. Op zijn 13e richtte hij zijn eerst rockband op, Plain Habit, en hij bleef lang een stoer rock-‘n-rollimago houden. Na zijn studie ging Johnny de Mol achter de schermen bij de televisie werken, maar hij kwam al snel zelf voor de camera te staan. In 2015 won hij de Gouden Televizier-Ring voor SynDROOM. In 2013 en 2015 won Johnny de Mol de Zilveren Televizier-Ster Man. Zijn acteerkunsten worden iets minder gewaardeerd, zo kreeg hij in 2006 een Gouden Ui (slechtste acteur) voor zijn rol in Zwartboek.

Foto: ANP

Toneel

Caro Lenssen

Iets minder bekend, maar zeker niet minder succesvol, is Caro Lenssen (32), de dochter van actrice Renée Soutendijk en fotograaf Thed Lenssen. Ze ging op jonge leeftijd al haar moeder achterna, en was samen met haar in 1996 te zien in de serie Eine Kleine Nachtmerrie. Ze brak pas echt door met haar rollen in Cloaca (2003) en Stille Nacht (2004). Het is moeder en dochter zo goed bevallen om samen voor de camera te staan dat ze opnieuw samen voor de lens kropen. De actrices speelden drie jaar lang in de serie Meiden van De Wit.

Foto: ANP

Beau Schneider

Acteur Beau Schneider heeft de kunst kunnen afkijken bij zijn ouders, Eric Schneider en de overleden actrice Will van Kralingen. Ook is hij de stiefzoon van theaterproducent Pim Wallis de Vries. Theater zit in zijn bloed. Na de toneelschool kreeg hij een rol in Goede Tijden Slechte Tijden, waarmee hij bekend werd bij het grote publiek. Maar ook is Beau vaak op de planken te zien. Net als Caro Lenssen werkt hij graag samen met familie. Zo speelde hij met zijn vader in de voorstelling Levenslang Theater, een bewerking van David Mamets A Life In The Theatre.

Foto: ANP

Politiek

Lilian Marijnissen

Ook in de politiek geven ouders, al dan niet bewust, het stokje door aan hun kroost. Afgelopen week maakte de SP bekend dat Lilian Marijnissen op de derde plaats komt op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. We zagen Lilian als 4-jarig meisje al op een groot verkiezingsaffiche samen met haar vader Jan Marijnissen in 1989. Hij was destijds lijsttrekker voor de socialistische partij. Zelf had Lilian ook een liefde voor politiek, op haar zestiende stond ze al kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Oss. Ze won met voorkeursstemmen een zetel in de raad, maar mocht deze niet innemen omdat ze nog te jong was. Daarna heeft ze verschillende functies in de politiek gehad. We zullen tot maart moeten wachten voor we weten of Lilian dan een zetel in de Tweede Kamer krijgt.

Foto: ANP

Jozias van Aartsen

VVD’er Jozias van Aartsen is eveneens een voorbeeld van een kind dat, net als zijn vader, in de politiek belandt. Hij is sinds 2008 burgemeester van Den Haag en was daarvoor minister van Landbouw en ook van Buitenlandse Zaken. Zijn vader, Jan van Aartsen, was minister Volkshuisvesting en lid van de Antirevolutionaire Partij. Ook werd hij commissaris van de Koningin voor de ARP. Dat belooft dus nog wat voor Jozias van Aartsen.

Foto: Wikipedia & ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.