Rens Oving
Rens Oving Nieuws 5 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Bijverdienen? Dit zijn de beste bijbaantjes

Studenten werken meestal in de horeca of staan in een winkel. Logisch want diensten zijn vaak flexibel, er kan ’s avonds, ’s nachts en in het weekend gewerkt worden. Makkelijk te combineren met je studie dus. Maar helaas, helaas, het zijn niet de baantjes waar je het meeste mee verdient.

Terwijl het uiteindelijk toch om geld verdienen gaat. Daar komt bij dat met de invoering van het leenstelsel ook het maximale bedrag dat je als student mag verdienen, is geschrapt. Voor eerste- en tweedejaars studenten, die geen basisbeurs meer hebben, is er dus geen enkele belemmering om flink bij te beunen.

Metro zet vijf van de beste bijbaantjes op een rij. Wat moet je doen als je lekker wilt verdienen?

Thuiszorgmedewerker

Volgens het FNV Vakantiewerkonderzoek is het vooral in de zorg goed bijverdienen. Het gemiddelde salaris ligt hier boven 10,50 euro per uur. Dat is niet zo gek, want lang niet iedereen kan en mag zomaar in de zorg werken. Maar voor studenten die een medische opleiding volgen kan bijvoorbeeld de thuiszorg een ideale bijbaan zijn.

Bijklussen

Ben je een beetje handig, of doe je een technische studie? Kijk dan eens naar een bijbaan in de bouw. Niet iets wat iedereen zomaar kan doen en juist daarom goed betaald. Volgens het FNV-onderzoek ligt ook hier de beloning gemiddeld boven de 10 euro per uur. Helemaal niet slecht voor een paar uurtjes bijklussen per week.

Chauffeur

Een rijbewijs en tijd over dat is eigenlijk het enige dat je nodig hebt voor veel chauffeursbaantjes. En daar is steeds meer behoefte aan. Denk alleen al aan het bezorgen van al die nieuwe maaltijdboxen. Of leasebedrijven die grote hoeveelheden wagens van de ene naar de andere locatie moeten verplaatsen. Hou je van vrijheid en lekker verdienen, dan is dat natuurlijk ideaal.

Maaltijdboxen bezorgen. Foto:ANP

Straatverkoper

Je moet er zin in hebben, maar als je vertrouwt op je vlotte babbel en niet bang bent voor een regenbui op zijn tijd dan is verkoopwerk op straat, denk aan een krantenabonnement of een goed doel, meer dan de moeite waard. Het uurloon is volgens studentenuitzendbureau YoungCapital al bovengemiddeld en daar komen vaak nog verkoopbonussen bij.

Technische helpdesk

Als je internet het niet doet, of je telefoon valt uit elkaar wie bel je dan? Juist, een vriendelijke student van de helpdesk. Om dat te kunnen doen is meestal wel een interne training nodig die even kan duren. Maar daarna kun je rekenen op bijna een tientje per uur, en dan mag je ook nog eens de hele dag mensen met problemen blij maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.