Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Entertainment 5 sep 2016 / 13:54 uur

De zes mooiste momenten van Freddie Mercury

Vandaag zou hij 70 jaar oud zijn geworden: Freddie Mercury, de frontman van Queen. Bijna 25 jaar geleden overleed de rocklegende aan de gevolgen van AIDS. De extraverte artiest zei het al vroeg: „Ik word geen rockster, ik word een legende.” En dat is hem gelukt. Zes van Freddie Mercury’s mooiste momenten uit zijn glorieuze carrière.

Queen op Live Aid (1985)

Nog steeds wordt het concert dat Queen in 1985 op Live Aid gaf beschouwd als het beste concert aller tijden. Queen vroeg heel bewust om tijdens het 16 uur durende concert voor het goede doel niet de headliner te zijn, maar wilde om zes uur ‘s avonds spelen. Ze propten zoveel mogelijk nummers in de twintig minuten die ze mochten vullen en dat leverde een fenomenaal concert op.

These Are The Days (Making Of) (1991)

De laatste beelden van Freddie Mercury werden vlak voor zijn dood geschoten. De zanger kan nog amper rechtop staan tijdens de opnames van These Are The Days. Hij gooit er een paar wodka in en gaat uren in de make up om er nog goed uit te zien. Op 5 september 1991, zijn verjaardag, wordt de single uitgebracht. Een paar maanden later, op 24 november, overlijdt de zanger.

https://twitter.com/BartNijman/status/772698667996372993/video/1

I Want To Break Free (1984)

Menig man en vrouw pakt spontaan de stofzuiger bij het horen van de eerste noten van I Want To Break Free. In de legendarische clip zien we alle vier de leden van Queen verkleed als vrouw het huishouden doen. Hét ultieme schoonmaaknummer.

Freddie Mercury & Montserrat Caballé – Barcelona (1988)

Mercury had naast de liefde voor pop ook een grote liefde voor opera en ballet en bewonderde de toen nog onbekende operazangeres Montserrat Caballé enorm. Toen bekend werd dat de Olympische Spelen in 1992 in Barcelona werden gehouden, werd Freddie gevraagd een nummer te schrijven.
Hij sloeg de handen ineen met Monserrat en schreef het nummer Barcelona. Freddie haalde de Spelen zelf niet, maar het nummer werd uiteraard wel gebruikt in de openingsceremonie. Het is overigens niet bij een nummer gebleven: de twee namen een heel album op in de stijl van dit nummer.

Under Pressure (1981)

Dit jaar zijn ons al vele rocklegendes ontvallen, waaronder David Bowie. In de Zwitserse stad Montreux was Bowie bij Queen in de studio om mee te zingen op het Queen-nummer Cool Cat. De versie met Bowie is echter bijna nergens terug te horen, er is alleen een demo in omloop. Bowie was niet tevreden met wat hij had ingezongen.
Toch was hij niet voor niks in de studio. Samen met Queen begint Bowie te jammen, waaruit uiteindelijk Under Pressure ontstaat. Een samenwerking van dit formaat was dus helemaal niet de bedoeling, maar groeide uiteindelijk wel uit tot een enorme hit.

Bohemian Rhapsody live in Montreal (1981)

Bohemian Rhapsody spreekt eigenlijk wel voor zich. Deze gedoodverfde klassieker mag niet ontbreken in Freddie’s mooiste carrieremomenten. Schal ‘m nog een keertje door je huiskamer of over de werkvloer. En vergeet vooral niet even heel hard mee te zingen. Ook al is het maandag.

Astroïde

Vandaag is ook bekend geworden dat Freddie Mercury zijn eigen ster heeft. De Internationale Astronomische Unie heeft een astroïde naar de zanger vernoemd. Gitarist Bryan May maakte dat zondagavond in het Zwitserse Montreux bekend, meldt NME.
May noemde het erkenning van de ongelofelijke invloed die Mercury op de wereld heeft gehad. De astroïde werd in het sterfjaar van Mercury ontdekt. Hij is 3,5 kilometer breed en draait in een baan tussen Mars en Jupiter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De zes mooiste momenten van Freddie Mercury
Sluiten