Remco Visser
Remco Visser Nieuws 31 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Te sexy lingerie-commercial verbannen in Australië

Australische shoppers kunnen sinds deze week niet meer genieten van een commercial van lingeriemerk Bra N Things. De Australische reclamecode commissie oordeelde dat de reclame neigt naar softporno en heeft het filmpje daarom verboden.

In de commercial, die overigens alleen wordt vertoond in filialen van de lingeriefirma, is een model te zien die kanten bh’s, kousen en doorkijkbroeken showt. En dat wordt volgens de Australian Advertising Standards Bureau veel te provocerend in beeld gebracht.

Klachtenregen

Omdat de reclame op levensgrote schermen in de winkels wordt afgespeeld, regent het dan ook klachten bij de reclamewaakhond. „Het wordt afgespeeld op een publieke plek. Er lopen kinderen en gezinnen langs, die hier niet mee geconfronteerd zouden moeten worden”, zo klinkt één van de bezwaren.

In navolging van de uitspraak van de AASB heeft Bra N Things dan ook besloten de reclame terug te trekken. Wil je zelf beoordelen of de commercial door de beugel kan, dat kan. We hebben het filmpje hieronder klaargezet.

https://www.youtube.com/watch?v=4827ZGg34xo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.