Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Nieuws 1 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Schiphol blijft komende tijd extra beveiligd

De extra veiligheidsmaatregelen die sinds zaterdagmorgen gelden in en rondom luchthaven Schiphol, blijven de komende tijd van kracht. Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten in overleg met justitie, marechaussee en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

In een persverklaring laat de gemeente Haarlemmermeer weten dat het uitgangspunt is om „mogelijke risico’s voor reizigers en werknemers op een verantwoorde wijze te beheersen.” Daarnaast is het doel om de activiteiten op Schiphol zoveel mogelijk door te laten gaan.

Kans op vertraging blijft

Afgelopen weekend hebben veel reizigers al last gehad van vertraging op de toegangswegen naar Schiphol door controles van de marechaussee. De kans op vertraging blijft ook de komende periode aanwezig. Reizigers die met auto en trein naar de luchthaven komen moeten rekening houden met extra controles.

Hoe lang de extra veiligheidsmaatregelen van kracht blijven, heeft de gemeente Haarlemmermeer niet laten weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.