Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Gifslangen en hagedissen in koffer op Schiphol

Een opvallende vondst op Schiphol: een koffer vol met exotische dieren. De douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hielden een Duitse man aan die gifslangen, schildpadden en hagedissen in zijn bagage had. Daarover schrijft RTV-NH.

RTV-NH heeft foto’s van de diertjes gepubliceerd. In de koffer zaten onder andere giftige pofadders, gordelstaarthagedissen en schildcobra’s. De reptielen hebben een gezamenlijke waarde van 30.000 euro. Tijdens de reis zijn enkele dieren doodgegaan.

Illegale handel

De Duitse man kwam uit Zuid-Afrika en wilde de dieren verhandelen op een reptielenbeurs in Duitsland. Hij heeft proces-verbaal gekregen voor illegale handel in beschermde dieren en voor dierenkwelling. De reptielen zijn in beslag genomen en de nog levende exemplaren zijn naar een opvang gebracht. De Duitser draait op voor de kosten daarvan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.