Inge Schouten
Inge Schouten Entertainment 17 aug 2016 / 09:37 uur

Calvin Harris opnieuw bestbetaalde dj ter wereld

De Schotse dj Calvin Harris mag zich opnieuw de best betaalde dj ter wereld noemen. Hij staat bovenaan de jaarlijkse ranglijst die is opgesteld door zakenblad Forbes. Het is voor de vierde keer op een rij dat hij deze titel draagt.

Ondanks dat de dj minder verdiende dan voorgaande jaren, voert hij toch de lijst aan. Hij sleepte het afgelopen jaar namelijk maar liefst 56 miljoen euro binnen. Het jaar ervoor was dit 59 miljoen euro. Harris verschafte roem door onder andere de volgende hits.

Op de tweede plaats staat de Nederlandse dj Tiësto. Tijs Verwest schraapte dit jaar 34 miljoen euro bij elkaar. Een groot deel hiervan verdiende hij aan de ruim honderd optredens die hij gaf. De nummer drie is voor David Guetta. De Fransman is een plekje gezakt, want hij stond vorig jaar nog op de tweede plaats. Guetta maakte het officiële lied van het EK voetbal en verdiende hieraan 25 miljoen euro. Op nummer vier en vijf staan respectievelijk Zedd en Steve Aoki.

Nederlanders

Tiësto is niet de enige Nederlander in de lijst van bestbetaalde dj’s. Ook Afrojack en Martin Garrix verdienden genoeg om een plekje in de lijst te bemachtigen. Zo staat Garrix met een inkomen van 14 miljoen euro op de negende plaats. Iets daaronder, op nummer elf, staat Afrojack die 13 miljoen euro verdiende afgelopen jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Calvin Harris opnieuw bestbetaalde dj ter wereld
Sluiten