Remco Visser
Remco Visser Nieuws 19 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Vaker vertraging bij vakantievluchten

Ga je dit jaar met het vliegtuig richting de vakantiezon? Maak dan je borst maar vast nat; vakantievluchten kampen dit jaar aanzienlijk vaker met vertragingen, zo meldt BNR.

In vergelijking met vorig jaar zijn er in de eerste twee weken van de zomer bijna twee keer zo veel vertraagde vluchten, meldt de nieuwszender op basis van cijfers die men opvroeg bij EUclaim. Hierbij is gekeken naar de vliegmaatschappijen waarmee Nederlanders het meeste vliegen.

Vueling en TUI NL doen het aanmerkelijk slechter dan vorig jaar, met respectievelijk vijf en drie keer zoveel vertraagde vliegtuigen ten opzichte van 2015. KLM heeft juist veel minder last van vertragingen. Als enige maatschappij laat het Nederlandse bedrijf een daling in het aantal vertraagde vluchten zien.

Groei

Dat vliegreizen sowieso weer in de lift zitten, blijkt uit de drukte op Schiphol. Voor het eerst in het 100-jarig bestaan ontvangt de luchthaven deze zomerperiode bijna dagelijks meer dan 200.000 passagiers.

In totaal verwacht men in de maanden juli en augustus circa 12,7 miljoen aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers, ruim twee miljoen meer dan in 2015.

Compensatie

Vertraging tijdens je vliegreis is overigens niet altijd slecht nieuws; als een vlucht meer dan drie uur is vertraagd en er geen sprake is van externe factoren zoals stakingen, weersomstandigheden en terreurdreiging, kun je in aanmerking komen voor compensatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vaker vertraging bij vakantievluchten
Sluiten