Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Turkse Nederlanders doen aangifte tegen Ebru Umar

De Turks-Islamitische Culturele Federatie, die de belangen behartigt van Turken in Nederland, heeft aangifte gedaan tegen Ebru Umar wegens groepsbelediging.

Dat doet de organisatie samen met een groep van 22 Turkse Nederlanders, die de uitlatingen van Umar als „zeer beledigend” ervaren. „Zij vernedert en kleineert de ‘Nederturken’ door haar uitingen. Ook laat zij zich beledigend uit over het geloof van de Turkse Nederlanders”, aldus de organisatie in een persverklaring.

Nederturken

De organisatie verwijst met name naar de columns in Metro, waar Umar zich regelmatig kritisch uitlaat over Turken in Nederland. „Ebru Umar vergelijkt de Turkse Nederlanders met NSB-ers. Verder heeft zij het over hun mislukte Nederlanderschap, noemt zij hen geitenneukers en lui”, aldus de organisatie.

Opgepakt

Umar ligt al langer onder vuur vanwege haar uitlatingen naar Turkse Nederlanders. In april werd ze in Turkije opgepakt vanwege kritische tweets over de Turkse premier Erdogan. Toen gaf de columniste al aan zich niet te laten intimideren door aangiftes of scheldpartijen, die ze ook regelmatig krijgt. „Ik dacht het effe niet!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Turkse Nederlanders doen aangifte tegen Ebru Umar
Sluiten