Remco Visser
Remco Visser Nieuws 20 jul 2016 / 08:40 uur

Bosnië waarschuwt Pokémon-jagers voor mijnenvelden

Dat het vangen van Pokémon niet altijd zonder gevaar is, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Zo raken enthousiaste gamers regelmatig verdwaald op plekken waar ze niet horen te zijn, botsten sommigen doodleuk ergens tegenop of worden zelfs beschoten.

Maar het kan nog extremer. In Bosnië houdt men namelijk het hart vast dat onoplettende Pokémon-jagers verzeild raken op echt levensgevaarlijk terrein; de organisatie Posavina bez mina heeft spelers gewaarschuwd op te passen voor mijnenvelden, zo weet US News.

„We hebben informatie ontvangen dat sommige spelers van Pokémon Go zich begeven in gebieden waar mijnen kunnen liggen”, waarschuwde de organisatie op Facebook. „We roepen burgers op dit niet te doen.”

Waarschuwingsborden

In het Balkanland liggen naar schatting nog zo’n 120.000 onontdekte mijnen. Posavina bez mina roept Bosniërs op vooral op waarschuwingsborden te blijven letten, ook als ze met hun smartphone op jacht zijn naar Pokémon. Sinds het einde van de Bosnische burgeroorlog in 1995 zijn zeker 600 mensen om het leven gekomen door de verstopte explosieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bosnië waarschuwt Pokémon-jagers voor mijnenvelden
Sluiten