Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 13 jun 2016 / 08:05 uur

Stierenvechter dood: door stier in hart gespietst

Een stierenvechter uit Spanje is op gruwelijke wijze om het leven gekomen toen hij zijn skills aan het oefenen was: hij werd door het hart gespietst door een stier.

De man was bezig om zijn stierenvechtvaardigheden te beoefenen, speciaal voor een Spaanse feest in La Parrilla, Valladolid. Hij deed aan ‘arcing’; een manier van stierenvechten waarbij deelnemers hun leven op het spel zetten door de confrontatie aan te gaan met een stier, zonder gebruik van capes of zwaarden. Ze proberen door het gebruik van vliegensvlugge lichaamsbewegingen zoals salto’s en flips contact met het beest te vermijden.

El Gallo

De man, Juan Carlos Otero – bekend als stierenvechter El Gallo – gleed uit en werd vervolgens meerdere malen gespietst door de stier, voordat hij kon worden weggetrokken. El Gallo werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen werden hem uiteindelijk fataal. Een hoorn van de stier had het hart van El Gallo doorboord.

El Gallo was een bekende stierenvechter in Spanje. Hij deed mee aan tientallen grote evenementen en won verschillende prijzen. Volgens de burgemeerster van La Parrilla gaat het om een geval van enorme pech omdat het slachtoffer uitgleed. Hij had deze truc al honderden keren eerder gedaan.

Rouw

Alle vlaggen bij het stadhuis van La Parrilla hangen halfstok. De rest van de stierengevechten zijn geannuleerd. Familieleden plaatsten een eerbetoon aan de ‘arcing’ stierenvechter online op YouTube. Actievoerders tegen stierenvechter grijpen de gelegenheid aan voor een oproep om alle feesten met stierenvechten te verbieden, om zinloze doden als deze te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stierenvechter dood: door stier in hart gespietst
Sluiten