Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘IS stuurt meer strijders om aanslagen te plegen’

De Belgische terreurbestrijding heeft aanwijzingen dat Islamitische Staat (IS) opnieuw strijders naar België en Europa heeft gestuurd om aanslagen te plegen. Met name in België is de kans op een aanslag nog groot. Vandaar dat het dreigingsniveau blijft staan op drie, het één na hoogste niveau.

Dit betekent dat de dreiging in België ernstig is en wordt er rekening gehouden met een aanslag. Vooral op openbare plekken, zoals stations en luchthavens zijn er versterkte veiligheidsmaatregelen.

https://twitter.com/PeterBacchus1/status/720774213259276288

Ook in het openbaar vervoer en dan met name in de Brusselse metro zijn verscherpte maatregelen van kracht. Het gaat dan onder meer om patrouillerende en zwaarbewapende politie-eenheden en militairen, maar ook om het strategisch plaatsen van betonblokken.

Op 22 maart bliezen twee zelfmoordenaars zich op in de vertrekhal van de luchthaven Zaventem. Even later, precies om 09.11 uur, deed een andere terrorist dit in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. Door de aanslagen kwamen 32 mensen om en raakten meer dan 300 mensen gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.