Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 22 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Politie geeft standje na gewetensvraag leraar

Ivar Mol komt uit Breda en is leraar. Hij stelde zichzelf daarom dinsdag de vraag hoe je om moet gaan met moslimkinderen die applaudisseren voor de aanslagen in Brussel. „Hoe geef je nog les als er in de klas geapplaudisseerd wordt voor de aanslagen?”, vroeg hij zich op Twitter af.

Zijn tweet werd maar liefst elfhonderd keer geretweet en ook op Facebook werd zijn bericht honderden keren gedeeld. Groot was dan ook de verrassing toen er in de middag drie politieagenten bij Mol op de stoep stonden.

In tegenstelling tot wat velen dachten, heeft Mol zelf geen applaudisserende moslimkinderen in zijn klas gehad. Via Facebook liet hij weten dat hij zich baseerde op andere berichten op radio en internet.

Vanmorgen schreef ik op Twitter, na aanleiding van andere berichten op radio en internet:"Hoe geef je nog les als er…

Posted by Ivar Mol on Tuesday, March 22, 2016

Toch stonden er dinsdagmiddag drie agenten op de stoep: „Drie agenten op de stoep nav mijn tweet vanmorgen. Of ik dat voortaan liever niet meer wil doen.” Dat zorgde voor enorme verontwaardiging op social media.

https://twitter.com/nausicaamarbe/status/712296402135740417

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.