Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 29 mrt 2016 / 13:55 uur

Lammetjes bruut doodgeslagen in Franse slachterij

De Franse dierenrechtenorganisatie L214 heeft opnieuw gruwelijke beelden vrijgegeven uit een Franse slachterij. Daarop is te zien hoe lammetjes levend aan een lopende band worden gehangen, waarna een slachter ze bruut doodslaat.

Als de schapen niet in één keer dood zijn, gooit hij ze in een bak. Ook is te zien hoe levende koeien aan de lopende band worden gehangen en met een mes in hun hals worden gestoken, waarna ze doodbloeden. Andere koeien moeten in een kleine ruimte wachten tot ze een nekschot krijgen.

‘Respectvolle wijze’

De beelden zijn met een verborgen camera gemaakt. De slachter maakt juist reclame dat het op een ‘respectvolle wijze’ met dieren omgaat, maar daar blijkt in de video dus niets van.

Let op: Onderstaande beelden kunnen als zeer schokkend worden ervaren

L214 heeft aangifte gedaan vanwege dierenmishandeling, schrijft de krant Le Monde. De burgemeester heeft de slachterij tijdelijk gesloten en doet onderzoek naar de misstanden.

Het is de tweede keer dat er beelden uit een Franse slachterij naar buiten worden gebracht: in februari publiceerde L214 ook al beelden van een andere slagerij, waar varkens een soortgelijke behandeling kregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lammetjes bruut doodgeslagen in Franse slachterij
Sluiten