Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 7 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Henk Kamp kondigt vertrek uit politiek aan

Minister Henk Kamp van Economische Zaken vertrekt na de Tweede Kamerverkiezingen uit de politiek. Hij wil geen nieuwe termijn als minister en keert ook niet terug als Kamerlid. Dat heeft een woordvoerder van zijn ministerie zondagavond bevestigd.

De 63-jarige Kamp kondigde zijn politieke afscheid zelf aan tijdens een interview met publiek in zijn woonplaats Diepenheim in Twente. Kamp wil tot zijn pensioen in een rustiger tempo gaan werken, zei hij zondag in de plaatselijke talkshow Politiek in de Pol. Wat voor een rustige baan de politicus ambieert is niet bekend.

Kamp zit dit jaar veertig jaar in de politiek. Hij begon ooit als gemeenteraadslid namens de VVD in Borculo. Daarna was hij onder andere Kamerlid, Statenlid (in Overijssel) en minister van Defensie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.